Par sidder med ejendomsmægler fra danbolig Par sidder med ejendomsmægler fra danbolig

Under køb

En flot boligpræsentation giver et rigtig godt indtryk af, hvad du kan forvente af den bolig, du har kig på. Men først når du træder indenfor og mærker rummene, kan du vide, om du har fundet dit nye hjem. Her på siden kan du læse alt om fremvisninger og åbent hus – og få tips til, hvad du skal holde øje med, når du er på besøg.

Fremvisning og åbent hus

Et boligkøb er typisk et af dit livs største investeringer. Det ved vi godt hos danbolig, og derfor skal du heller aldrig betænke dig ved at bestille en eller flere fremvisninger eller dukke op til et åbent hus-arrangement, selvom du måske ikke er afklaret med, om boligen er den rette for dig. Vejen til at købe en bolig er nogle gange lang, så det er en helt naturlig del af processen, at du ser på flere boliger, før du beslutter dig.

Sådan booker du en fremvisning

Når du har fundet en bolig, som du gerne vil have en fremvisning på, kræver det kun et par minutter. Er boligen til salg hos danbolig, klikker du blot på knappen ”Bestil fremvisning” på siden med boligpræsentationen. Herefter vælger du dag og tidspunkt og udfylder kontaktformularen med navn, e-mail og telefon. Kort tid efter vil mægleren give dig en bekræftelse på fremvisningen, eller kontakte dig med henblik på at finde et nyt tidspunkt, hvis andet er booket ind i kalenderen på det ønskede tidspunkt.

Sådan forløber en fremvisning

Ved en fremvisning får du en personlig og guidet tur rundt i boligen. Hos danbolig er de eneste til stede udover dig kun en danbolig mægler, så der er rig mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål.

Efter mægleren har vist dig rundt, anbefaler vi, at du selv går rundt i boligen på egen hånd. Så er der mere ro til at mærke efter, om boligen er den rette for dig – og du vil formentlig også lægge mærke til nogle andre ting, når du er helt uforstyrret.

En fremvisning varer typisk 20 minutter, men tag hellere end gerne fat i din danbolig-mægler, hvis du ønsker længere tid. Der er også altid mulighed for at få flere fremvisninger af den samme bolig.

Når fremvisningen er ved at være ved vejs ende, vil vores danbolig-mægler typisk spørge ind til dit indtryk af boligen. Når mægleren spørger dig, er det ikke med en forventning om, at du er klar til at vælge til eller fra allerede der. Mægleren spørger derimod bl.a. for:

  • at kunne give en tilbagemelding til sælger
  • at få indsigt i, om der er nogle ting ved boligen, som der er behov for at uddybe nærmere
  • at få et mere præcist indtryk af dine boligdrømme for det kunne jo være, at mægleren havde et bedre match rundt om hjørnet

Svar derfor bare ærligt og lige fra hjertet. Det sker der intet ved, tværtimod.

Sådan ser du, om der er åbent hus

Vil du vide, om der er planlagt åbent hus på en bestemt bolig, vil det fremgå af boligpræsentationen – både i et mærkat ved boligen i søgeresultat-siden og på siden med selve boligpræsentationen.

åbent hus skilt danbolig

Sådan fungerer åbent hus

Et åbent hus-arrangement er ideelt, hvis du er i starten af din boligjagt og mest af alt bare gerne vil se forskellige boliger for at blive lidt klogere på, hvad der vil passe til dine behov.

Til gengæld er der ved et åbent-hus arrangement mange gange ikke mulighed for en personlig rundvisning i boligen, men en mægler vil altid være til stede og forsøge at svare på alles spørgsmål på stedet. Er der for mange mennesker til, at du kan komme til at tale med mægleren, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mægleren efterfølgende. Det er helt lige så uforpligtende som under et åbent hus-arrangement.

Hvordan får du det bedste udbytte af fremvisning og åbent hus?

Lyt til din mavefornemmelse

Stol på din mavefornemmelse og lyt nøje til den, når du kommer til en fremvisning eller åbent hus. Et boligkøb er så meget mere end blot hårde fakta og en god handel. Derimod er et boligkøb det, der kommer til at danne rammen om dit hjem og dit liv, så det allervigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

Se efter potentialet

Lad dig ikke skræmme af ting som et grimt tapet eller et træt trægulv. Fokuser i stedet for på potentialet ved at prøve at forestille dig, hvordan det vil se ud med en anden farve maling, nyslebne gulve og dine egne møbler. Ofte skal der ikke så meget til for at give en bolig en let opfriskning – og kan du se mulighederne, har du chancer for at gøre et godt køb og sætte dit eget præg på det lige fra starten.

Stil spørgsmål

For at få det bedste udbytte af fremvisningen eller åbent hus arrangementet opfordrer vi dig til, at du spørger mægleren om alt det, der ligger dig på sinde. Vores ejendomsmæglere har sat sig grundigt ind i boligen netop for at kunne svare på alle dine spørgsmål. Skulle der være et enkelt spørgsmål, som mægleren ikke kan besvare på stedet, vil det straks blive undersøgt, og du vil få svaret formidlet så snart, at det foreligger.

Få et ekstra sæt øjne på

Det kan også være en god idé at tage en ven, familiemedlem eller byggesagkyndig med ud af se boligen. Det kan især være givet godt ud, hvis det er en bolig, som du har forelsket dig i og vil være sikker på, at du ikke er blevet helt forblændet af dets charme. En uvildig vil kunne se på boligen med andre øjne og gøre dig opmærksom på både fordele og ulemper ved boligen samt rådgive om boligens stand, hvis vedkommende er en byggesagkyndig.