Komplet guide til dit boligsalg
Par går forbi skilt med solgt bolig Par går forbi skilt med solgt bolig

Boligsalg

Der er nok at holde styr på med et boligsalg. Hos danbolig vil vi gerne hjælpe dig godt fra start - og sikkert i mål. Derfor har vi samlet alle de vigtigste informationer, som du har brug for før, under og efter et boligsalg.

Boligsalgets tre faser

Vi har inddelt boligsalget i tre faser, så du kan dykke ned lige der, hvor det giver mening for dig og finde de svar, du leder efter. Ønsker du i stedet en personlig snak med en af vores mæglere, så står de også altid klar til at fortælle dig om alt, hvad du har brug for at vide om salgsprocessen.

Uanset hvad - ser vi det som vores fornemmeste opgave at guide dig trygt, nemt og sikkert igennem processen med udgangspunkt i præcis dit behov og din situation. For os er den menneskelige relation og din oplevelse af forløbet nemlig det, der betyder allermest.

Før salg

Før du sætter din bolig til salg, skal boligen vurderes af en mægler, så den rette pris kan fastsættes. Det kan ofte betale sig at få flere mæglere ud for at se din bolig, så du kan finde lige den mægler, som dækker dine forventninger til et boligsalg.

Hos danbolig tilbyder vi en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Du får en professionel vurdering af din bolig samt markedets udvikling i dit nabolag for at give dig en gennemgang og rådgivning før et evt. boligsalg. Bestil en salgsvurdering her.

Du kan også starte med at tjekke din boligs værdi online med BoligSkøn - det tager kun et øjeblik. Prøv BoligSkøn.

Under salg

Under et salg er der brug for løbende vurdering af boligen på markedet. Hos danbolig sørger vi for at guide dig igennem salgsprocessen med vores kundeunivers; Min danbolig, hvor vi holder dig opdateret med beskeder, og hvor du selv kan følge interessen for din bolig.

Vi har samtidig samlet en række gode råd til, hvordan din bolig tager sig bedst ud ved fremvisninger og åbent hus, se dem herunder.

Efter salg

Finder vi en køber til din bolig, er der en række trin og deadlines, som skal overholdes. Her står danboligs ejendomsmæglere ved din side - lige fra købsaftalen til overdragelsen af boligen.  

Står du og mangler dit næste hjem, kan danbolig også hjælpe dig videre.

FAQ om boligsalg

Få svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med boligsalg herunder.

En sælger kan som udgangspunkt ikke fortryde et boligsalg, da sælger ikke er dækket af samme fortrydelsesret som en køber. Undtagelsen er, hvis sælger har indskrevet et forbehold i købsaftalen. Ofte vil en sælger dog ikke være interesseret i at udtræde af en købsaftale, da sælger som udgangspunkt er interesseret i at sælge sin bolig.

At sælge sin bolig inkluderer både omkostninger til ejendomsmæglersalær og markedsføring.  

Foruden salæret, er der omkostninger til tilstands- og elinstallationsrapport og ejerskifteforsikring. Dette er du dog undtaget, hvis det er en ejerlejlighed, du skal sælge. 

Foråret bringer ofte de fleste bolighandler med sig. Skal du sælge hus er tiden omkring og efter påske ofte der, hvor der er flest købere på markedet. Er det derimod en lejlighed, du skal sælge, er starten af året ofte der, hvor der er flest aftagere. Er du interesseret i en uforpligtende salgsvurdering af din bolig, står danboligs mæglere dog klar året rundt. Bestil en salgsvurdering her.