Før køb

Går du med en drøm om at flytte, kan danbolig hjælpe dig med at finde den bolig, der gør drøm til virkelighed. Her på siden får du en tjekliste over de ting, du skal vide, før jagten kan sættes ind. Og så bliver du klogere på, hvordan danbolig kan assistere dig.

Vores Nabolag

I danbolig tror vi på, at vejen til dit nye hjem går gennem nabolaget.

Det er ikke kun kvadratmeter, plantegning og tilstandsrapport, der spiller ind på beslutningen om at købe. Det er også naboskabet, institutionerne, de grønne områder, restauranterne og meget mere.

På Vores nabolag giver vi dig mulighed for at udforske alle Danmarks 2.000 nabolag. På den måde kan du lære dit nye nabolag at kende og få indblik i det, som de lokale synes er særligt kendetegnende for netop deres nabolag, inden du køber boligen.

danboligs køberkartotek

Skriv dig op i vores køberkartotek og få besked, når nye boliger kommer på markedet. Du kan også gemme favoritboliger og få besked, hvis prisen ændrer sig eller der er åbent hus.

Kend dine muligheder

Det er godt at drømme – særligt hvis drømmene kan realiseres. Brug tjeklisten til at sikre dig, at din boligdrøm kan gå i opfyldelse.

1. Tal om drømmeboligen
Det er vigtigt at få talt om alle ønsker, drømme og forventninger. Især hvis I er flere om købet. Hvad er vigtigt i jeres næste hjem, og hvilke muligheder skal der være i nabolaget? Hvilken type bolig ønsker du? Skal det være et hus, en lejlighed eller en landejendom? Skal det være ny-istandsat, eller vil du selv sætte dig eget præg på boligen?

2. Find dit nye hjem
Når du har taget stilling til ønsker og forventninger, kan boligjagten gå i gang. Her er det oplagt at blive oprettet i et køberkartotek hos en ejendomsmægler. Det øger chancerne for at være med i den første gruppe af købere, der præsenteres for de nye boliger, inden de rammer det brede marked.

3. Benyt dig af tilbuddet om åbent hus.
Det kan føles mere uforpligtende, og er en god mulighed for at se flere boliger og besøge forskellige nabolag den samme dag. Det giver et bedre overblik over, hvad markedet kan tilbyde indenfor forskellige prisniveauer. Ejendomsmægleren kan svare på spørgsmål om boligen og om mulighederne i nabolaget. Du kan også bestille en uforpligtende fremvisning og besøge boligen.

4. Bliv godkendt i banken
Tag kontakt til banken og få gennemgået din økonomi og lavet et boligbudget, så kender du de rammer, som du kan drømme indenfor.

Nordea

Prøv også Nordeas boliglånsberegner for et hurtigt overblik over, hvad det koster at låne til en bolig.

Når du kender rammerne for dit boliglån, er det en god idé at få lavet et lånebevis. Så er du klar til at slå til, når du finder drømmeboligen.

Finder du drømmeboligen, inden du har solgt din nuværende, kan du underskrive en købsaftale, som er betinget af, at du får solgt din bolig. Se mere om købsaftalen her.