Kvinde kigger ud af vinduet Kvinde kigger ud af vinduet
Bestil en gratis salgsvurdering nu

Gør boligspørgsmål til boligviden

Boligmarkedet er en kompleks størrelse og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Her på siden har vi samlet viden, som du kan gå på opdagelse i. Det er vores mission, at forvandle dine boligspørgsmål til boligviden. Derfor kan du også altid spørge os, hvis du mangler svar.

Par der skal til fremvisning

Boligfakta 1: Vi holder fast i planerne om at flytte

Til trods for stigende renter og energipriser har danskerne ikke ændret deres planer om at flytte. Kun 2% af danskerne har udskudt at sætte deres bolig til salg på grund af stigende energipriser, inflation eller rentestigninger*.

*YouGov for danbolig, november, 2022

Boligfakta 2: Mere end hver 10. dansker overvejer at energioptimere deres hjem

11% af danskerne overvejer at energioptimere deres hjem grundet stigende energipriser.* Overvejer du også at energioptimere dit hjem? Få rådgivning af din lokale danbolig mægler, så du kan få mest mulig værdi ud af dine energioptimeringer.

*YouGov for danbolig, november, 2022

Boligfakta

Dyk ned i flere fakta om boligejernes adfærd her. Danskernes lyst til at flytte er ikke blevet mindre, og det er aktuel viden for dig, der overvejer at sælge. Vores viden er baseret på mange års erfaring, solide kilder og dybt lokalkendskab.

Hvad betyder energivenlighed for køberne?

Knap hver 3. dansker går nu op i om boligen er energivenlig. Et stigende antal danskere har fokus på, om boligen de ejer er energivenlig. Årsagen bag interessen er dog forskellig. For 30 % skyldes det de udgifter, der er forbundet med boligens energiforbrug, mens 22% går op i det pga. miljøet.

*YouGov for danbolig, november, 2022 

Flytter flere til eller fra storbyen?

Flere flytter faktisk væk fra storbyen end til den. Særligt børnefamilier flytter væk fra landet største byer til fordel for provinsen. Dog øges befolkningstilvæksten også fortsat i storbyerne, da der bl.a. fødes flere, end der går bort i storbyerne*.  

*Danmarks Statistik, 2022 

Betyder energiregningen noget for salgsprisen?

Ja, en lav energiregning kan give en højere vurdering, da energi-regningen er i fokus hos køberne. Men der er også mange andre faktorer, der spiller ind, når din bolig skal vurderes. Den viden kommer dig til gode, når du vælger os som din partner. 

Hvor flytter danskerne hen?

Hver 4. flytter til et område, de allerede kender*. Vi ved, hvor mange købere der er i dit område, og hvad de leder efter. Den viden kommer dig til gode, når du vælger os som din partner.

*YouGov for danbolig, november, 2022 

Gør flere af dine boligspørgsmål til boligviden her

Rød murstensvilla

Bolig ABC

Find nemt svar på alle spørgsmål og begreber fra A til Å. Fortrydelsesret, berigtigelse og servitutter er blot nogle af de begreber, du kan få brug for at forstå i en bolighandel.

Landskabsbillede over Danmark

Hvad er de seneste nyheder på boligmarkedet?

Se de nyeste prognoser, lyt til podcasts og læs om aktuelle tendenser og trends.