Kvinde kigger ud af vinduet Kvinde kigger ud af vinduet
Bestil en gratis salgsvurdering nu

Gør boligspørgsmål til boligviden

Boligmarkedet er en kompleks størrelse og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Her på siden har vi samlet viden, som du kan gå på opdagelse i. Det er vores mission, at forvandle dine boligspørgsmål til boligviden. Derfor kan du også altid spørge os, hvis du mangler svar.

Par der skal til fremvisning

Boligfakta 1: Er danskernes lyst til at flytte steget?

Ja, det er den faktisk. Siden januar har flere danskere fået lyst til at flytte. I januar havde 12% lyst til at skifte deres bolig ud med en ny. Nu er det tal steget til hele 15%*. 

*YouGov for danbolig, maj 2022
Får mænd større afslag end kvinder?

Boligfakta 2: Får mænd større prisafslag end kvinder?

Ja, der er forskel på det afslag, som mænd og kvinder får forhandlet sig frem til, når de køber ejerbolig alene, og det er en forskel, som oftest falder ud til mændenes fordel. Det peger på en forskel i mænd og kvinders tilgang til at forhandle om prisen.*

*danbolig, maj 2022

Boligfakta

Dyk ned i flere fakta om boligejernes adfærd her. Danskernes lyst til at flytte er ikke blevet mindre, og det er aktuel viden for dig, der overvejer at sælge. Vores viden er baseret på mange års erfaring, solide kilder og dybt lokalkendskab.

Skal danskernes næste bolig være billigere eller dyrere?

Hver 4. dansker drømmer nu om at bo billigere, hvilket er en stigning. Alene siden januar i år er antallet af danskere, som ønsker at flytte i en billigere bolig steget fra 19% til 26%.*

*YouGov for danbolig, 2022 

Hvad betyder energivenlighed for køberne?

Knap hver 3. dansker går nu op i om boligen er energivenlig. Et stigende antal danskere har fokus på, om boligen de ejer er energivenlig. Årsagen bag interessen er dog forskellig. For 29 % skyldes det de udgifter, der er forbundet med boligens energiforbrug, mens 21% går op i det pga. miljøet.

*YouGov for danbolig, 2022 

Flytter flere til eller fra storbyen?

Flere flytter faktisk væk fra storbyen end til den. Særligt børnefamilier flytter væk fra landet største byer til fordel for provinsen. Dog øges befolkningstilvæksten også fortsat i storbyerne, da der bl.a. fødes flere, end der går bort i storbyerne*.  

*Danmarks Statistik, 2022 

Betyder energiregningen noget for salgsprisen?

Ja, en lav energiregning kan give en højere vurdering, da energi-regningen er i fokus hos køberne. Men der er også mange andre faktorer, der spiller ind, når din bolig skal vurderes. Den viden kommer dig til gode, når du vælger os som din partner. 

Hvor flytter danskerne hen?

Hver 5. flytter til et område, de allerede kender*. Vi ved, hvor mange købere der er i dit område, og hvad de leder efter. Den viden kommer dig til gode, når du vælger os som din partner.

*YouGov for danbolig, 2022 

Gør flere af dine boligspørgsmål til boligviden her

Rød murstensvilla

Bolig ABC

Find nemt svar på alle spørgsmål og begreber fra A til Å. Fortrydelsesret, berigtigelse og servitutter er blot nogle af de begreber, du kan få brug for at forstå i en bolighandel.

Landskabsbillede over Danmark

Hvad er de seneste nyheder på boligmarkedet?

Se de nyeste prognoser, lyt til podcasts og læs om aktuelle tendenser og trends.