Flere boliger sælges til overpris over hele landet

Mange købere har i år været klar til at byde prisen op for at få fingre i drømmeboligen. Det viser danboligs landsdækkende opgørelse over andelen af boliger, der er blevet solgt til en højere pris end den sidst udbudte salgspris.

par får fremvisning af danbolig mægler
@ danbolig

Mange købere har i år været klar til at byde prisen op for at få fingre i drømmeboligen. Det viser danboligs landsdækkende opgørelse over andelen af boliger, der er blevet solgt til en højere pris end den sidst udbudte salgspris.

Tallene fra danbolig viser, at 8,1 procent af alle bolighandler på landsplan er blevet solgt til en højere pris end den sidste udbudspris i årets første otte måneder. Det er en stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor andelen var 6,5 procent.

"Der er i øjeblikket en høj handelsaktivitet og flere købere end sælgere i markedet. Det er med til at forklare, hvorfor flere boliger bliver solgt til en højere pris, end de er til salg for," siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Benhårde forhandlere

Ifølge opgørelsen er det især sommerhuse, som køberne har været klar til at betale et større beløb for. På landsplan er hele 12,5 procent af alle sommerhuse blevet solgt til mere end udbudsprisen, mens andelen er 7,6 procent for alle hushandler og 6,7 procent for alle ejerlejlighedshandler.

"Boligmarkedet har de seneste måneder været kendetegnet af en høj handelsaktivet, rekordhøje salgspriser og historisk få boliger til salg. Det lave udbud er samtidig  med til at give sælgerne de bedste forudsætninger for at få et godt salg," siger Per Bie.

"Der er få ledige boliger til salg og mange interesse købere. Derfor er det naturligt, at flere boliger er blevet solgt til overpris i det nuværende marked," tilføjer han.

Positiv effekt på prisen

Den store interesse på boligmarkedet betyder derfor, at flere boliger bliver budt op i en højere pris, end de er til salg for.

”Der er fuld fart på boligmarkedet for tiden, og køberne har ikke meget at vælge imellem. Det giver en fordel til boligsælgerne, som oplever en høj efterspørgsel, hvilket alt andet lige har en positiv effekt på prisen,” siger boligøkonom og chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

”I det nuværende marked går handlerne hurtigt, og som boligkøber har man ikke altid har særlig lang betænkningstid. Man skal derfor huske at holde hovedet koldt, da boligkøb er en af de vigtigste beslutninger, vi træffer i livet,” tilføjer boligøkonomen.

Andelen af boliger solgt til en højere pris end udbudsprisen

Landsdel 2019 2020
Bornholm 5,7% 8,9%
Fyn 5,7% 4,9%
København by 10,0% 11,7%
Nordjylland 2,7% 2,8%
Nordsjælland 6,6% 9,6%
Sydjylland 4,3% 5,3%
Vest og Sydsjælland 7,9% 11,1%
Vestjylland 2,5% 3,9%
Østjylland 5,8% 7,4%
Østsjælland 7,0% 7,4%
Hele landet 6,5% 8,1%

Kilde: Bolighandler i mæglerkæden danbolig i perioden august 2019 og januar-august 2020

Firdobbelt danmarksmester i boligsalg fra danbolig

danbolig mægler fremviser lejlighed forældrekøb

Rekordsalg: Boligkøberne står i kø

ungt par kigger på boliger på ipad

Sælgers marked: Historisk høje priser og lavt boligudbud