Ny boligprisprognose fra Nordea Kredit: Stigende priser frem mod 2026

Efter flere år med store udsving på boligmarkedet er der nu udsigter til en mere stabil fremtid. Det viser en ny prognose fra Nordea Kredit, der forudsiger stigende boligpriser for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse frem mod 2026. Det skyldes blandt andet forventninger om faldende renter.

De seneste fem år har været præget af store udsving i huspriserne. Under pandemien steg priserne ifølge Boligsiden med omkring 22 procent på landsplan fra foråret 2020 til sommeren 2022. Nu er der imidlertid igen kommet ro på markedet, og priserne forventes at stige stabilt i de kommende år. Ifølge en ny prognose fra Nordea Kredit vil priserne på både huse, ejerlejligheder og sommerhuse stige frem mod 2026.

Prisstigninger for huse og rækkehuse

Huspriserne, som har oplevet store udsving de seneste år, forventes at stige stabilt frem mod 2026. Prognosen fra Nordea Kredit forudsiger, at et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter vil øge sin værdi fra 2.257.000 kroner i begyndelsen af 2024 til 2.507.000 kroner ved udgangen af 2026 - svarende til en samlet værdistigning på 250.000 kroner over tre år.

Stabil vækst på ejerlejlighedsmarkedet

Selvom boligskattereformen fra januar 2024 har gjort det dyrere for nye købere at anskaffe sig en ejerlejlighed, forbliver markedet stærkt. Ifølge Nordea Kredit vil lavere renter og en voksende befolkning i aldersgruppen 30-39 år bidrage til en stabil vækst på ejerlejlighedsmarkedet. Nordea Kredit forventer, at prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter stiger med 291.000 kroner de næste tre år.

Lise Nytoft Bergmann

”Udviklingen vil alt andet lige påvirke boligmarkedet positivt, da lavere renter fremmer lysten til at købe bolig, og gør det nemmere at opnå kreditgodkendelse. I kombination med en høj beskæftigelse og stigende realløn forventer vi stigende boligpriser i de kommende år for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse,” skriver Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom og chefanalytiker ved Nordea Kredit.

Sommerhusmarkedet holder momentum

Sommerhusmarkedet, som oplevede en stor efterspørgsel under pandemien, vil fortsat se prisstigninger. Selvom vækstraterne forventes at falde over tid, vil et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter stige med 162.000 kroner i værdi over de næste tre år, vurderer Nordea Kredit.

Lavere renter giver optimisme på boligmarkedet

Ifølge prognosen er der altså god grund til optimisme. Centralbankerne i både USA og Europa signalerer lavere renter i de kommende år – og vil gavne boligmarkedet, lyder det fra Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

"I Nordea forventer vi, at både Fed og ECB sætter deres ledende rente ned seks gange med 0,25 %-point over resten af 2024 og 2025”, skriver Lise Nytoft Bergmann.

Med en lavere rente, stigende realløn og høj beskæftigelse er der derfor udsigt til en solid prisvækst for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

”Udviklingen vil alt andet lige påvirke boligmarkedet positivt, da lavere renter fremmer lysten til at købe bolig, og gør det nemmere at opnå kreditgodkendelse. I kombination med en høj beskæftigelse og stigende realløn forventer vi stigende boligpriser i de kommende år for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse,” skriver Lise Nytoft Bergmann.