Podcast: Forårsfornemmelser på boligmarkedet

I det nye afsnit af podcasten ’Boligkvarteret’ kan du høre om de seneste bevægelser på boligmarkedet. Her kan du lytte dig til gode råd om at købe og sælge bolig ud fra den aktuelle situation, ligesom du hører om, hvor boligmarkedet er på vej hen nu, hvor foråret begynder at lune.

Lyt til Boligkvarteret

I Boligsidens podcast Boligkvarteret bliver du opdateret på den seneste udvikling på boligmarkedet på baggrund af de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

I den seneste episode er ejendomsmægler Simon Freund Jensen med i studiet. Han har været i branchen siden 2008 og er i dag indehaver af danbolig-butikker i Silkeborg, Ebeltoft, Aalborg Syd, Nørresundby, Aalborg Lejligheder og Aalborg Villa. 

Du finder Boligkvarteret de steder, og hvor du normalt lytter til podcasts. 

Hør podcasten her

Først gik det op, så gik det markant op, og dernæst gik det pludseligt og hastigt ned igen.

Men hvad så med nu?

Hvis du også er ved at blive rundforvirret over den vilde rutsjebanetur, som boligmarkedet har været på de seneste år, kan du med fordel give det nyeste afsnit af podcasten ’Boligkvarteret’ et lyt.

I podcasten giver Simon Freund Jensen, ejendomsmægler og indehaver af danbolig i Silkeborg, og Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, en status på de seneste bevægelser på boligmarkedet.

Blandt andet kan du høre om, hvad der er sket de seneste måneder, om den nuværende temperatur på boligmarkedet og ikke mindst om, hvilke forventninger de to boligeksperter har til markedets udvikling i det spirende forår.

Og allerede nu synes der at være lysere tider at spore forude.

”Vi har egentlig fået en noget bedre start på 2023, end hvad vi måske turde håbe på og i hvert fald også havde frygtet. Derfor hedder det positive meldinger herfra. Der er gang i salget derude, der er købere i markedet, og der er kommet mere ro på de usikkerheder, der prægede andet halvår af 2022,” lyder det blandt andet fra danbolig-indehaver Simon Freund Jensen.

Råd til købere og sælgere

I tider, hvor boligmarkedet går i den ene eller den anden retning, er det svært ikke også at overveje, hvorvidt der er tale om købers eller sælgers marked.

Det er netop også et tema, som du kan høre om i det nye podcast-afsnit af ’Boligkvarteret’, ligesom du får gode råd til, hvordan du bedst begår dig som køber og sælger i det nuværende marked.

Den gode nyhed er nemlig, at der for både boligsælgerne og -køberne er væsentlige fordele ved, at boligmarkedet efter alt at dømme er ved at indfinde sig på en mere stabil kurs i forhold til de seneste år.

For køberne betyder det blandt andet, at de nu har flere boliger at vælge imellem sammenlignet med coronaårene, ligesom de har bedre rum til at tænke sig godt om, før de underskriver købekontrakten.

Ifølge Simon Freund Jensen er der dog ikke tale om et decideret købers marked – der er snarere tale om en mere ligestillet situation for køber og sælger.

Blandt andet derfor er der også god grund til, at flere sælgere kommer på banen i den kommende tid, lyder det fra Birgit Daetz:

”Vi oplever, at der faktisk er købere i markedet, og det er jo med til at undgå, at priserne falder så meget, som nogle i hvert fald frygter. Det, der er den helt store joker, er, hvor sælgerne bliver af.”

Boligkvarteret udgives i samarbejde med Partner Medier og indeholder sponsoreret indhold. Lyt til Boligkvarter på de tjenester, hvor du normalt lytter til podcast.