Rekordsalg: Boligkøberne står i kø

Interessen for at handle bolig har overgået alle forventninger og fået boligsalget til at stige markant. I 95 ud af 98 kommuner er der blevet solgt flere boliger i juni, juli og august måned sammenlignet med samme periode året forinden.

@ danbolig

Boligmarkedet har trodset alle forventninger til 2020. Interessen for at handle bolig har været enorm og fået boligsalget til at stige markant i løbet af de seneste måneder. Det viser en opgørelse fra Boligsiden over handelsaktiviteten i alle landets kommuner.

I juni, juli og august måned er der blevet solgt omkring 27.000 boliger på landsplan. Det er en stigning på 29 procent i forhold til samme periode sidste år. Ifølge chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, hænger stigningen sammen med coronanedlukningen.

”Der har været travlt på boligmarkedet på det seneste, hvor boligsalget på landsplan næsten er eksploderet siden maj måned. Det skyldes både den generelt store interesse for at handle bolig, som coronakrisen har skabt efter genåbningen af landet, og at mange danskere har holdt ferie hjemme,” siger boligøkonomen.

”Det er trods alt nemmere at kigge på bolig, hvis der dukker noget interessant op, når man er i området, end hvis man befinder sig i udlandet,” tilføjer hun.

Boligkøbere i overtal

Stigningen i handelsaktiviteten er drevet af en fremgang for alle boligtyper. På landsplan er der blevet solgt 67 procent flere sommerhuse fra juni til august i forhold til samme periode sidste år. Antallet af solgte villaer og rækkehuse er steget med 23 procent, mens ejerlejlighedssalget er steget med 21 procent.

DET VRIMLER MED KØBERE PÅ BOLIGMARKEDET

Kilde: boligsiden.dk

Ifølge danbolig kan udviklingen forklares med, at der de seneste måneder har været flere købere end sælgere i markedet og et historisk lavt udbud af boliger til salg. Den kombination kan aflæses direkte på boligmarkedet, som har trodset alle forventninger til 2020.

"Den store interesse for at handle bolig har haft en positiv effekt på boligmarkedet. I øjeblikket kan boligejerne derfor sætte til salg i en marked, hvor der er høje salgspriser, korte salgstider og lave prisafslag," siger Per Bie, adm. direktør i danbolig a/s.

Landsdækkende fænomen
Den høje handelsaktivitet er et fænomen, som ses over hele landet. I 95 ud af landets 98 kommuner er der blevet solgt flere boliger i juni, juli og august måned sammenlignet med samme periode året forinden. Det vil altså sige, at kun tre kommuner har oplevet en mindre handelsaktivitet.

"Boligmarkedet har overgået alle forventninger. Der er stor intresse for at handle bolig, antallet af bolighandler stiger, og priserne følger trop i store dele af landet," siger Per Bie.

Nordea har opjusteret deres boligprisprognose og forventer nu, at prisen på et gennemsnitligt hus vil stige med 1,2 procent i 2020, med 1,8 procent i 2021 og med yderligere 2,2 procent i 2022.

Boligprisprognose: Sådan forventes huspriserne at udvikle sig

Så meget koster det at købe ejerbolig

1000 handler: Danmarksmesteren i boligsalg når ny pilepæl

Udregning: Så meget koster det at låne til boligkøb