Sådan udvikler huspriserne sig i dit område

Husnøglerne har skiftet hænder mange gange det seneste år, og det smitter positivt af på huspriserne. Her kan du se, hvordan det har udviklet sig i dit område.

@ danbolig

Over hele landet er der blevet sat mange nye navne på postkasserne det seneste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik, som er beregnet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

På landsplan har husnøglerne skiftet hænder 113 gange om dagen i løbet af hele 2018. Det svarer til 40.837 hushandler, som er en procent mere end i samme periode året før og 13 procent mere sammenlignet med 2015.

”Boligmarkedet er i fin form. Det skyldes blandt andet de lave renter og den stigende beskæftigelse. De unge er optimistiske på fremtiden, og de tør godt købe bolig, selv om der i mange tilfælde er tale om den største investering i deres liv,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Fin form på boligmarkedet

På landsplan er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blevet solgt for 1.908.000 kroner i 2018, mens det i samme periode af 2017 blev handlet for 1.825.000 kroner. Det svarer til en prisstigning på 83.000 kroner. Tre år tidligere lå prisen på 1.684.000 kroner eller 224.000 kroner mindre end i dag.

”Der er flotte takter på husmarkedet. Handelsaktiviteten er steget i de fleste landsdele, og selv om nogle områder ikke kommer op på helt samme rekordniveau fra 2017, er der ikke tale om, at der er blevet handlet få boliger i 2018, men snarere at der er blevet handlet forholdsvist mange i 2017," siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s og tilføjer:

Boligkøbsberegner: Så meget kan du købe bolig for

"Interessen for at købe og sælge smitter positivt af på huspriserne. Det seneste år er de gennemsnitlige huspriser steget i alle landsdele, og den udvikling kan husejerne være godt tilfredse med, når vi tager de seneste år prisstigninger med i betragtningen."

Nordea Kredit forventer, at huspriserne på landsplan vil stige med cirka 3,5 procent i 2019 og med yderligere 2,5 i 2020. hvis prisudviklingen måles fra årets indgang til årets udgang.

Kilde: Finans Danmarks boligmarkedsstatistik

Kronede dage: Boligejere forøger friværdien

Så meget koster det at købe ejerbolig

Udregning: Så meget koster det at låne til boligkøb