To gange køberrådgivning – så kom Nina i hus i Jelling

Det første drømmehus blev solgt for næsen af Nina Christensen. Købet var betinget af salg af det gamle hus, og Nina Christensen trippede utålmodigt, men buddet kom en uge for sent. Huset var fløjet.

Nina Christensen er viceskoleleder. Hun har fået køberrådgivning af Mona Chanie Sørensen fra danbolig Vejle, og her står hun foran sit rækkehus sammen med hunden Baloo.

Det første drømmehus blev solgt for næsen af Nina Christensen. Købet var betinget af salg af det gamle hus, og Nina Christensen trippede utålmodigt, men buddet kom en uge for sent. Huset var fløjet.

Heldigvis var køberrådgiver Mona Chanie Sørensen stadig i baghånden, da ejendomsmægleren hurtigt tryllede nye muligheder frem – og så satte de sig med papirerne én gang til. I forsommeren 2024 kunne Nina Christensen med ro i maven træde ind i sit nye hjem; et fint rækkehus i Jelling. »Jeg kan kun anbefale, at man får en køberrådgiver.  Måden, Mona går til det, er helt fantastisk. Jeg følte mig sikker og i trygge hænder, for hun sørger for, at alt bliver gået igennem og tjekket efter. Jeg kunne slippe alt det, jeg ikke ved noget om, og det var guld værd,« siger Nina Christensen.

Førstegangskøber efter 22 år

Som mange andre oplevede Nina Christensen, at hun følte sig som førstegangskøber igen. Hun havde boet i det tidligere hus i 22 år og var blevet alene, og nu skulle hun sætte sig ind i alt om bolighandel på ny. 

»Dengang vi købte det gamle hus, var vi meget unge – og vi købte bare. De færreste almindelige mennesker er inde i detaljerne, og det fratager en stor byrde og meget besvær at have en køberrådgiver. Det bedste er trygheden; at nogen ved, hvad det drejer sig om og kender detaljerne i købsaftalen og den slags. Jeg kunne godt have været bekymret for, om jeg overså noget, men det har jeg ikke været. Mona har den!« fortæller Nina Christensen.

Hun fremhæver, at køberrådgiveren fulgte op på hende og gjorde opmærksom på hvert nyt fremskridt.

»Det føltes, som om Mona arbejdede døgnet rundt: ”Nu er vi her, Nina, og det her skal du være opmærksom på”. Hun var virkelig god – også med at fortælle, når der ville gå lidt tid, inden jeg hørte fra hende igen – og jeg følte mig i så gode hænder,« siger Nina Christensen.

Saglig fremlæggelse uden at skræmme

Køberrådgiver Mona Chanie Sørensen gennemgik købsaftalens mange bilag, tilstandsrapport og forskellige forhold, som Nina Christensen skulle tage stilling til undervejs. 

»Mona forsøgte ikke at tale mig fra noget eller male fanden på væggen – hun fremlagde bare forholdene. Det er et hus fra 1980’erne, og der er noget oppe under taget, hvor udluftningen er så tæt, at det kan være et problem, står der i tilstandsrapporten. Jeg ved, hvad jeg har købt, så det er begrænset, hvad der kan overraske mig. Og under hele processen havde Mona hånd i hanke med næste skridt, så jeg vidste, hvad der skulle ske,« siger Nina Christensen.