Villa

Kålundsvej 8
3520 Farum

  • 7.250.000 kr. 195 m² 5 rum
  • Kontantpris 7.250.000 kr.
  • Ejerudgift 5.203 kr.
  • Boligareal 195 m²
  • Grundareal 280 m²
  • Rum 5
  • Energimærke

Farum Landsbys gamle bryggeri omskabt til en enestående bolig

Der findes huse og steder, der går lige i sjælen – og sådan er det her, i hjertet af Farum Landsby. Og det er lidt eventyrligt. En del af ejendommen går i historien tilbage til 1736 og ligger blandt andre stråtækte huse i et af Furesø Kommunes ældste kvarterer. Dagens bolig på 195 charmerende, gennemrenoverede kvadratmeter var oprindeligt to bygninger. I den ene længe lå et ølbryggeri, og i den anden var der plads til hestekaret. Det krævede højere til loftet og større rum end i datidens bondehuse. Hvor det hestetrukne køretøj blev trukket ind, er der nu et stort, funktionelt bryggers. Ved siden af lå en selvstændig bolig, som nu er forvandlet til et stort køkkenalrum, da de to bygninger for længst er lagt sammen. Huset er opdateret overalt, og selv det nye stråtag fra 2021 er brandsikret. Gennem lågen og den utroligt hyggelige, solrige have når man hoveddøren. Allerede udefra ses et indflytningsklart hus, og når entrédøren åbnes, sker der noget helt særligt. Under de charmerende tegler der gulvvarme fra entréen til køkkenet. Husets oprindelige små rum er slået sammen og åbnet op for lys og liv. Det er som om bryggeriets atmosfære stadig hænger i væggene. Jul, nytårsfester – det hele holdes her. Nytårsaften samles op til 25-30 gæster, mens sommerfesterne i haven kan rumme flere. I køkken/alrum er loftshøjden 2,30 meter, og på første sal går den helt op til kip. Alt er smagfuldt, personligt og unikt. Huset er indrettet med et sammenhængende køkken-alrum og stue der har en brændeovn samt endnu en stor stue med pejs, og denne stue bruger de nuværende ejere som soveværelse – for der er intet som en søndag morgen i sengen med ild i pejsen. På første sal findes et stort sammenlagt børneværelse, som med en væg kan opdeles til to gode værelser samt en afdeling til teenageren med tre sammenhængende rum, eget badeværelse og mulighed for at sætte en stol ud på en lille anlagt træterrasse. Herfra er der en herlig udsigt over landsbyens stråtækte tage, kirken, de nærmeste blodbøge og lidt længere væk Farum Sø. Farum Landsby er et levende fællesskab, også i dag. Her er både sommerfest, høstfest, fastelavn, loppemarked og en årlig fælles arbejdsdag, hvor beboerne genopfrisker områdets hvidkalkede sten eller går til Doktorens Bugt for at rive badestranden ren inden aftenens grillfest. Det er en 300 årgammel, fuldt opdateret tidslomme, som du nu har mulighed for at blive en del af. Tæt på finder du alt, hvad nutiden byder på – skole, privatskole, børnehave, S-tog, sport, kultur og indkøb. Der er 99 meter til Netto. Hvis du har lyst til at se huset, så book gerne en fremvisning. Men tænk dig lige om en ekstra gang – nogle huse har den magi, at folk slet ikke har lyst til at tage hjem igen. Sådan er det på Kålundsvej 8.
Boligfakta
Type Villa
Udbudsform Salg
Energimærke C
Varmekilde Centralvarme med én fyringsenhed
Byggeår 1900
Rum 5
Bad 2
Toilet 2
Plan 1
Boligareal 195 m²
Fritliggende overdækning 4 m²
Grundareal 280 m²
Økonomi
Kontantpris 7.250.000 kr.
Ejerudgift 5.203 kr.
Finansiering
Udbetaling 365.000 kr.
Brutto ekskl. ejerudgift 40.268 kr.
Netto ekskl. ejerudgift 32.388 kr.
Priser på boliglån Tjek boliglån
Par kigger på telefon sammen

Hvor meget kan du mon købe bolig for?

Prøv BoligSkøn og få en idé om prislejet på din egen bolig med det samme - også selvom du bare kigger på boliger for sjov

Hvor finder jeg?

Kommunen i tal
Indbyggere 42.553
Skatteprocent 24,88%
Grundskyld 7‰
Kirkeskat 0,65%
Kilde: Boligsiden og Geomatic

Boligen ligger i nabolaget Farum

Vil du lære området endnu bedre at kende? Udforsk nabolag
Det kendetegner Farum
Skøn natur
Godt for børnefamilier
Masser af sportsaktiviteter
Kilde: baseret på brugerstemmer
Derfor flyttede vi hertil

"Vi kiggede på flere huse i Farum, men da en sælger fra et af de andre huse nævnte, at vi burde overveje et hus i landsbyen, hvis vi absolut ville have noget særligt, tog vi straks ned og så det. Vi var ikke i tvivl om, at det var her, vi ville bo."

Sådan er kvarteret

"Farum Landsby er et utroligt hyggeligt sted at bo. De bedste naboer, masser af børn, strand, mark og skov. Vi har ofte hørt folk sige: "Det er ren Morten Korch," eller "Lejer I værelser ud?" For børnefamilier er området trygt og folk bruger området - flere har padle board, kano eller kajak. "

Det viser vi vores gæster

"Vi når ikke at vise noget frem – folk begynder straks at udforske huset, når de træder ind for første gang. Ellers tager vi ofte til stranden, går en tur på marken eller besøger kirken. Fra april til okt. spadserer folk i badekåbe forbi vores hus på vej til søen for at bade – det er ret hyggeligt."

Her handler vi

"Netto ligger 2 minutter væk, så det er aldrig et problem, hvis man glemmer at købe noget. Man kan nemt sende børnene op i Netto. Vores lokale grønthandler på torvet er også fantastisk til grønt, kød, krydderier og specialvarer. Vi har også en skøn kaffe- og tebutik, der sælger vin og delikatesser. "

Her slapper vi af

"I vores stue og køkken. Med ild i brændeovnen. Altid. Her er fuldstændig ro. Sidde i sofaen og se ud på genboens stråtag og de store træer. Men også haven er hyggelig, overskuelig og lige til at træde ud i fra køkkenet. Det er let at grille og noget vi gør ofte. "

Hvorfor flytter vi herfra

"Pga. arbejde."

Andet vi gerne vil fremhæve om boligen

"Det er et hjem, der tiltrækker gæster. Til middage og højtider. Om sommeren er haven til råhygge, men det er især et "julehus'. Så jul fejres her. Når sneen falder, er kirkebakken den bedste kælkebakke for de yngste, mens Storebjerg er vildere. Her er charmerende huse og smuk natur."

Har du råd til denne bolig? Med en hurtig online vurdering kender du bedre dine muligheder

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om denne bolig? Send en besked til os.

Om ejendomsmægleren

4 lignende villaer i nærheden til 6.200.000-8.300.000 kr. på omkring 195 m2

Opret søgeagent
Åbent hus 20. okt. 13.00, kræver tilmelding
Villa
Nyhed!

Ryttervænget 38, 3520 Farum

6.495.000 kr. 196 m² 7 rum
Villa

Vandkarsevej 39, 2880 Bagsværd

6.650.000 kr. 187 m² 5 rum
Åbent hus 27. okt. 13.00, kræver tilmelding
Villa

Dybedalsvej 7, 3520 Farum

6.250.000 kr. 176 m² 7 rum
Villa

Bregnerød Byvej 15D, 3520 Farum

6.795.000 kr. 196 m² 6 rum

Seneste solgte boliger i danbolig Farum

Solgt oktober 2024
Villa
Solgt

Rytterhaven 38, 3520 Farum

180 m² 5 rum
Solgt oktober 2024
Lejlighed
Solgt

Ryttergårdsvej 42, st.. mf., 3520 Farum

53 m² 2 rum
Solgt september 2024
Rækkehus
Solgt

Kielshøj 72, 3520 Farum

132 m² 6 rum
Solgt september 2024
Rækkehus
Solgt

Kielshøj 102, 3520 Farum

132 m² 5 rum