Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

24. okt. 2019

Benhårde forhandlere på boligmarkedet

Der bliver ikke givet store afslag, når prisen på boligen skal forhandles mellem køber og sælger. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådets boligmarkedsstatistik. Her kan du læse, hvor store afslagene er i din kommune.

© danbolig

© danbolig

Der bliver ikke givet ved dørene, når prisen på boligen skal forhandles mellem køber og sælger. Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af de seneste tal fra Realkreditrådet.

På landsplan blev et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter udbudt til 2.092.000 kroner og solgt for 1.967.000 kroner i andet kvartal i år. Det svarer til et afslag på 125.000 kroner eller 6 procent, som er lavere end første kvartal i år.

De lave afslag vidner om, at der er balance mellem antallet af købere og antallet af sælgere. Boligmarkedet er inde i en god gænge, og det er helt naturligt, at prisen justeres lidt undervejs i salgsperioden eller i de afsluttende forhandlinger mellem køber og sælger.

Fordel for købere og sælgere

I 10 ud af 11 landsdele er det gennemsnitlige afslag faldet i andet kvartal sammenlignet med kvartalet forinden. De lavere afslag er gode nyheder for både købere og sælgere.

For sælgerne betyder det, at det alt andet lige bliver nemmere at orientere sig mod en ny bolig, når de har et mere tydeligt indtryk af, hvad de kan forvente at få for deres eksisterende bolig.

For køberne betyder det, at de nemmere kan indsnævre deres boligsøgning og bruge tid på de boliger, som ligger inden for deres budgetramme, også selvom det er vigtigt at huske på, at der ikke bliver givet afslag på alle boliger, og at nogle boliger bliver solgt til en højere pris end udbudsprisen.

Positiv udvikling på husmarkedet

Forklaringen på de faldende afslag skal findes i det lave renteniveau, som gør det nemmere for køberne at blive kreditgodkendt. Det fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

”Der har været en positiv udvikling på husmarkedet i størstedelen af landet og husene handles til stadig højere priser. Det skyldes blandt andet det store rentefald, vi har haft i 2019, som gør det billigere at finansiere boligen og dermed også nemmere at blive kreditgodkendt,” siger hun og tilføjer:

”Det går godt på boligmarkedet, hvor priserne på huse stiger støt, og der sælges og købes fint med huse. Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet, og derfor ser vi en fremgang i salgsprisen samt et fald i afslag i stort set samtlige landsdele.”

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.