Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

15. aug. 2019

Flere mænd end kvinder køber ejerbolig alene

Mænd fylder mere i statstikken over andelen af enlige boligkøbere, men kvinder køber dyrere, når de køber bolig alene. Det viser tal fra danbolig.

© danbolig

© danbolig

Boligpriserne er steget meget de seneste år, men de højere priser har ikke presset single boligkøberne ud af boligmarkedet. Det viser en opgørelse fra danbolig over andelen af boligkøbere, som har købt bolig alene i løbet af 2019.

I godt en tredjedel af alle handler er der kun én køber på købsaftalen, og det er den samme tendens, som har gjort sig gældende i både 2018 og 2017. Danskere, der køber bolig alene, har med andre ord sat sig tungt på ejerboligmarkedet.

”Tallene viser, at ejerboligen er stadig den foretrukne boligform blandt mange danskere. Vi vil gerne have foden under eget bord, og det gælder også blandt danskere, som køber bolig alene,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Overvægt af mandlige købere

Tallene fra danbolig viser samtidig, at flere mænd end kvinder køber bolig alene. På landsplan er 57 procent af single køberne mænd, mens 43 procent er kvinder. Ifølge Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, ligger en del af forklaringen i økonomi, mens en anden del skyldes de mere bløde forhold.

”Kvinder tjener lidt mindre end mænd, og det er en af årsagerne til, at flere mænd køber ejerbolig alene. Dertil kommer, at der er forskel på, hvor stort et beløb man kan blive kreditgodkendt til, afhængig af husholdningens øvrige udgifter,” siger Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

”Der er også mere arbejde forbundet med at have eget hus end en lejet lejlighed, og en del af de opgaver ligger inden for de traditionelle mandefag. Eksempelvis maling af træværket, beskæring af havens træer og rensning af tagrenderne. Og her er der nogle kvinder, der takker nej, hvis de skal klare arbejdet alene.”

Kvinder køber dyrere

Selvom flere mænd end kvinder køber bolig alene, køber kvinderne generelt dyrere end de respektive mænd. På landsplan er en gennemsnitlig bolig, der er købt af én køber, blevet solgt for 1.942.000 kroner, hvis en kvinde har stået bag købet, men for 1.830.000 kroner, hvis en mand har købt.

”Der er ikke stor forskel på, hvor meget mænd og kvinder køber bolig for, men vi oplever, at mange kvinder gerne vil bo lidt mere centralt, og det presser også prisen op, fordi kvadratmeterprisen typisk begynder at stige i takt med, at vi kommer tættere på de centrale beliggenheder,” siger han.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.