Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

13. nov. 2019

Lynsalg giver højere salgspriser over hele landet

Der er mange gode grunde til, at sælgerne gerne vil have et hurtigt salg af deres bolig. Lynsalg giver ikke kun udslag i en højere salgspris, men også lavere afslag. Det viser en beregning af tal fra danbolig.

© danbolig

© danbolig

Det er ikke kun i sportens verden, at det gælder om at komme først over målstregen. Det samme gælder på boligmarkedet, hvor der skal handles hurtigt for at sikre sig nøglerne til de mest eftertragtede huse. Det viser beregninger af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af tal fra danbolig.

På landsplan er 47 procent af husene blevet solgt på mindre end tre måneder i løbet af årets første 10 måneder. Der er med andre ord høj fart på bolighandlerne, fortæller Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

”De mest eftertragtede boliger får ikke lov til at være ledige på markedet i særlig lang tid, og derfor skal man ikke lurepasse for længe ved havelågen, hvis man vil sikre sig ens eget navn på postkassen,” siger han.

Lynsalg booster prisen

Lynsalgene afspejler sig også i salgspriserne. På landsplan er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 19.800 kroner for huse, som er solgt i løbet af tre måneder. Hvis salgstiden er længere end tre måneder, er kvadratmeterprisen 16.400 kroner. Det svarer til, at salgsprisen er godt 20 procent højere ved lynsalgene.

”De hurtigst sælgende boliger har typisk to kendetegn. For det første er de i god stand, og for de andet har de den rigtige beliggenhed i området, som gør dem attraktive for mange købere. Det er med til at forklare, hvorfor prisen typisk er lidt højere ved lynsalg,” forklarer Per Bie og fortsætter:

”Samtidig er der ikke så meget at forhandle om, hvis boligen lige er sat til salg, og flere købere viser stor interesse. Derfor bliver der typisk ikke skåret ret meget at udbudsprisen, når vi har at gøre med lynhandler, og det er også en del af forklaringen på de højere salgspriser,” siger han.

Beskedne afslag

Beregningerne af tallene fra danbolig viser, at der i gennemsnit bliver forhandlet 9,6 procent af den første udbudspris, når huset har været til salg i mere end tre måneder, men der kun bliver givet et afslag på 2,5 procent af prisen, hvis huset bliver solgt i løbet af de første tre måneder.

”Jo længere tid boligen har været til salg, desto lavere er den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Det skyldes, at det gennemsnitlige afslag typisk vil stige, desto længere tid boligen har været til salg, hvilket sænker salgsprisen og dermed kvadratmeterprisen,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.