Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

17. dec. 2019

Så meget har boligejerne tjent på deres mursten

Boligejerne kan se tilbage på et rigtig godt år på boligmarkedet. Sådan lyder konklusionen på den seneste opgørelse over husprisudviklingen fra Boligsiden. Se prisstigningerne i dit område her.

© danbolig

© danbolig

Boligmarkedet er i topform og runder året stærkt af. Sådan lyder konklusionen på den seneste opgørelse over husprisudviklingen fra Boligsiden. Huspriserne har aldrig været højere, så boligejere kan roligt holde juleferie og drikke et ekstra glas champagne til nytår.
 
På landsplan er huspriserne steget med 4,1 procent i november 2019 sammenlignet med november 2018. Stigning er sket på trods af, at vi befinder os på den tid af året, hvor priserne normalt falder en lille smule som følge af de almindelige sæsonudsving, så boligejerne kan være godt tilfredse.
 
”Boligpriserne fortsætter med at stige og trodser dermed de normale sæsonudsving. Normalt vil efterårets og vinterens ankomst betyde, at interessen for at handle bolig falder. I et stabilt marked vil det få priserne til at falde en smule, men sådan er det ikke i år,” siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

Stadigt højere priser

De resterende måneder af 2019 vidner også om, at boligmarkedet stadig er i hopla. På landsplan er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter steget med 2,8 procent, når vi sammenligner de første 11 måneder af 2018 med samme periode i år.  
 
Det er et pænt beløb, når man samtidig tager med i betragtningen, at det er skattefrit, hvis man selv har boet i boligen. Der er godt med købere i markedet, og husene bliver solgt til stadigt højere priser i store dele af landet.
 
Alle landsdele kan se tilbage på et år med stigninger. Den største procentvise stigning ses på Bornholm, hvor priserne er steget med 6,3 procent i perioden. Den mindste stigning er sket i Nordjylland, hvor priserne er steget med 1,5 procent.

Lave renter driver stigningen

Lise Nytoft Bergmann, cheføkonom og boligøkonom i Nordea Kredit, vurderer, at den primære forklaring på de stigende priser er de faldende renter. I dag er det billigere at låne penge end nogensinde før, og det har lokket mange købere til.
 
”I samtlige af landets kommuner er huspriserne steget siden 2016. Der er ligefrem tale om pæne stigninger, hvis man blot ser ét enkelt år tilbage i størstedelen af kommunerne. Det er til glæde for allerede eksisterende boligejere, som kan se tilbage på nogle rigtig gode år,” siger Lise Nytoft Bergmann.
 
Beregningerne i artiklen er lavet af Nordea Kredit på baggrund af Boligsidens tal for november 2019.
 
 
Vil du have flere nyheder om boligmarkedet? Tilmeld dig Nordea Kredits nyhedsbrev her og danboligs nyhedsbrev her.
ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.