Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

21. dec. 2020

Overblik: Prisfest på boligmarkedet

Boligmarkedet har slået den ene rekord efter den anden og budt på prisstigninger til store dele af landets boligejere. Her kan du se, hvordan huspriserne har udviklet sig i din kommune.

© danbolig

© danbolig

Boligmarkedet har klaret sig langt bedre end forventet og budt på flotte prisstigninger til boligejere over store dele af landet. Det bekræfter de seneste tal fra Finans Danmarks, som netop er udkommet med deres statik over boligpriserne fra tredje kvartal i år.

På landsplan bliver et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter handlet til 2.060.000 kroner mod 1.980.000 kroner for et år siden. Det svarer til en stigning på 80.000 kroner på et enkelt år. Til sammenligning er ejerlejligheder steget med 6 procent, mens fritidshuse er steget med 12 procent.

"Boligmarkedet er kommet stærkt igennem de første tre kvartaler af året, og det er generelt svært at finde noget negativt at sige om boligmarkedet i øjeblikket. Priserne stiger, der er mange købere, afslagene er små og liggetiderne falder. Boligmarkedet har med andre ord klaret sig over al forventning," siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Bløde værdier og hygge

Det seneste års fremgang på boligmarkedet er blevet et landsdækkende fænomen og er nu nået ud til de fleste af landets kommuner. Langt de fleste boligejere kan derfor se tilbage på et år, hvor de har opnået en flot fremgang i deres friværdi. Det fortæller boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit:

”Meget tyder på, at coronakrisen har sat gang i de mere bløde værdi som tryghed og hjemlig hygge. Det giver danskerne en øget lyst til at handle ejerbolig, og kommer vores nuværende boligprisprognose til at holde stik, er der endda yderligere prisstigninger på vej i både 2021 og 2022.”

”Under tidligere økonomiske kriser har faldende boligpriser været med til at forstærke nedturen, fordi boligejerne har trukket sig i takt med, at friværdien er skrumpet. I dag står vi i den modsatte situation, hvor den enorme interesse for at handle ejerbolig ligefrem har skabt prisfest på boligmarkedet,” tilføjer hun.

Stærkt år på boligmarkedet

Forklaringen på den flotte udvikling skal findes i, at der er flere købere end sælgere i markedet og et historisk lavt udbud. Det skaber en større efterspørgsel efter de ledige boliger, som får boligpriserne til at stige. Sælgerne har med andre ord rigtig gode kort på hånden.

”Vi har været vidne til en ekstraordinær stor handelsaktivtet på boligmarkedet, som er fortsat ind i årets sidste måneder. Normalt plejer aktiviteten på boligmarkedet ellers at gå ned i et lavere tempo i de kolde måneder, men det er ikke sket i år. Alt tyder derfor på, at vi kommer til at runde året af i samme flotte stil som resten af 2020," siger Per Bie. 

De seneste handelstal fra Boligsiden viser, at antallet af solgte villaer og rækkehuse til og med november er højere end hele det samlede salg i 2019. Det samme gælder for salget af ejerlejligheder.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.