Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

20. maj. 2021

Rekordmange boliger bliver solgt til over udbudsprisen

Rekordmange boliger landet over er blevet solgt til en højere pris end udbudsprisen. Det viser tal fra ejendomsmæglerkæden danbolig over antallet af ejerboliger, der er blevet solgt til overbud. Se udviklingen i dit område her.

© danbolig

© danbolig

Rekordmange købere over hele landet har været klar til at betale mere end udbudsprisen for at sikre sig nøglerne til drømmeboligen. Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden danbolig over antallet af ejerboliger, som er blevet solgt til overbud.

På landsplan er der seneste år blevet solgt 130 procent flere boliger til overbud sammenlignet med året forinden. Det svarer til, at der på et enkelt år er blevet handlet mere end to gange så mange boliger til en højere salgspris end udbudsprisen.

”Det seneste år har der været en ekstraordinært stor interesse for at handle bolig. Mange sælgere oplever derfor, at deres bolig bliver solgt til en endnu højere pris, end den er til salg for,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Større rift om boligerne

Forklaringen på de rekordmange handler til overpris skal findes i, at den høje handelsaktivitet på boligmarkedet har presset udbuddet af boliger i bund og skabt en endnu større rift om de ledige boliger. Sælgerne står derfor i en situation, hvor de har gode kort på hånden.

”I det nuværende marked med høj handelsaktivitet og lavt boligudbud ser vi ikke kun stigende priser, men i flere tilfælde også salgspriser, som er højere end den udbudte pris. Den udvikling havde de færreste nok forudset, da coronaen lukkede landet ned i marts sidste år,” siger Per Bie.

Rekord på boligmarkedet

Alle steder i landet er der det seneste år solgt flere boliger til en højere pris end udbudsprisen sammenlignet med sidste år. I samtlige landsdele på nær Københavns omegn er der tale om mere end en fordobling i antallet af handler til overpris.

”Der er ingen tvivl om, at det i øjeblikket er sælgernes marked. Det ser vi ved, at der er solgt over dobbelt så mange boliger til overpris det seneste år sammenlignet med året forinden,” siger boligøkonom og chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

”Det kan være fristende at byde over prisen, hvis man har fundet drømmeboligen, og der er andre købere om buddet. Men det er vigtigt, at man bevarer roen og tager sig tid til at tænke ønsker og muligheder helt til ende. Et boligkøb er en stor beslutning, så det er vigtigt, at man har tænkt sig grundigt om,” tilføjer hun.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.