Digital boligjagt er blevet en succes under corona

Virtual reality og livestreaming af boligfremvisninger er blevet en stor succes under coronanedlukningen. Det fortæller ejendomsmæglerkæden danbolig, der ser et potentiale i at gøre boligjagten mere digital.

par kigger på boliger fra ipad i sofa
@danbolig

De seneste måneders nedlukning af samfundet har vendt op og ned på hverdagen for de fleste. Det gælder også på boligmarkedet, hvor smitterisiko og forsamlingsforbud har skabt et behov for at finde alternativer til de traditionelle boligfremvisninger og åbent hus-arrangementer.

Siden coronanedlukningen har danboligs ejendomsmæglere derfor taget nye teknologier og metoder i brug, så landets boligsælgere og boligkøbere fortsat har kunnet tage på fremvisninger og få vurderet deres boliger.

”Vi har arbejdet ud fra den vision, at når vi ikke i samme omfang kunne vise boligerne fysisk frem, så måtte vi bringe fremvisningen hjem i stuerne og klare det digitalt,” siger Tommy Behrendt Sørensen, der er indehaver af tre danbolig-butikker i Roskilde.

Succes med online boligfremvisninger

Resultatet er flere nye tiltag med livestreaming af boliger, hvor man kan følge med i fremvisningen hjemme fra sin egen stue og stille spørgsmål til mægleren undervejs, hvilket har været en stor succes.

”Vi havde en fremvisning, som har fået mere end 6.000 visninger på Facebook. I forhold til almindelige åbent hus-arrangementer er det utroligt mange,” fortæller Tommy Behrendt Sørensen, der har fået positiv respons fra boligkøberne på de nye online tiltag.

Hos danbolig i Varde har de også har haft stor succes med at livestreame fremvisninger. For indehaver Klaus T. Thomsen har de digitale løsninger især været en stor fordel, når det kommer til køb og salg af sommerhuse.

”Sommerhuskøbere bor ofte et godt stykke væk fra sommerhuset, så for dem har det været en stor fordel at kunne sidde hjemme i sofaen og følge med live, når vi viser rundt i boligen,” siger han.

Boligsøgning med helt nye briller

Allerede inden nedlukningen var der mange digitale løsninger, men corona har for alvor fået danskerne til at tage dem i brug. Det fortæller danbolig, der i flere år har haft et unikt koncept med virtual reality på danbolig.dk, som i høj grad er blevet taget i brug de seneste måneder.

For at give den bedste oplevelse med virtual reality har flere af danboligs butikker udlånt VR-briller, mens andre har foræret dem gratis til deres kunder. Det har resulteret i mange positive tilmeldinger, fortæller Anne Crone, der er indehaver af fem butikker i Københavnsområdet.

”Vores boligsælgere synes, det har været fantastisk, at vi har gjort noget særligt for dem ved at tilbyde alternative rundvisninger i deres bolig. På den måde kunne vi sikre, at deres boligsalg ikke gik i stå. Vi holdt selvfølgelig stadig fysiske fremvisninger for dem, som ønskede dette, så vi kunne imødekomme alle ønsker for boligfremvisninger,” siger hun.

Digitale løsninger fortsætter

De nye digitale tiltag har været en stor succes under nedlukningen, men de digitale fremvisninger kan aldrig helt erstatte de fysiske fremvisninger, da de færreste køber en bolig, som de ikke har besøgt.

Alligevel kan en digital fremvisning eller en VR-rundvisning være nyttige værktøjer i jagten på drømmeboligen, fordi de kan sætte gang i overvejelserne og bruges til at udvælge de mest interessante boliger, forklarer Anne Crone.

”De digitale løsninger er et rigtig godt supplement til de fysiske. Under corona er de digitale løsninger især blevet brugt til at udvælge de boliger, som vi gerne ville ud at se fysisk, og det tror jeg også, at mange vil gøre efter genåbningen,” siger hun.