Køberrådgivning: Drømmehuset lå på forurenet jord

Køberrådgiveren hjalp Jacob og Trine med få overblik og forhandle den rigtige pris, da den nydelige murermestervilla gemte på en hemmelighed

Par står i haven med deres baby på armen
Jacob Larsen er skolelærer, og Trine Clod Præstholm er kandidat i pædagogik. De har fået køberrådgivning af Andreas Friis Winther fra danbolig Næstved. Foto: Privat

Jacob Larsen og Trine Clod Præstholm forelskede sig i huset med det samme. ”Bliv de heldige ejere af denne nydelige murermestervilla, der ligger helt perfekt lige ned til Stege Bugt. Hjemmets halvandet plan breder sig over to stuer, et køkken, et badeværelse og tre værelser, og den dejlige grund byder ydermere på en skøn have med terrasse og orangeri,” lød beskrivelsen.

Parret var i gang med at rykke til Møn fra Nørrebro i København, og her kunne de få en dejlig grund med udsigt ud over vandet, den gamle bro i Stege, bølger og havfugle.

Malurten i bægeret var imidlertid, at grunden var forurenet.

Køberrådgiveren gav overblik over boldene i luften

Jacob Larsen havde hørt fra omgangskredsen, at køberrådgivning var en god ide, og han havde ved søgning fundet frem til Andreas Friis Winther fra danbolig Næstved. Køberrådgiveren hjalp parret med at forstå regionens plan for oprensning og forhandle prisen på huset en del ned.

»Der var mange formelle papirer og mange bolde i luften. Andreas hjalp os med at lægge dem ned på bordet én ad gangen, så vi kunne få overblik. Det var som at have en voksenven, som havde styr på lovgivningen og oversatte den for os. Det var virkelig rart, og det havde stor betydning for vores huskøb,« siger Jacob Larsen.

Det meste af kontakten foregik som videoopkald, fordi parterne sad forskellige steder på Sjælland.

»Vi sendte dokumenterne på forhånd, og så holdt vi møder, hvor Andreas forklarede tingene for os. Det var også ham, der forhandlede og lagde bud ind for os, når vi var blevet klar. Det var meget nemt og overskueligt – meget nemmere, end hvis vi selv havde skullet sætte os ind i det,« fortæller Jacob Larsen.

Hårde, men gode møder: Vær realistiske

Hele processen tog et par måneder, mens køberrådgiveren gennemgik dokumenter og bilag – og undervejs var der også nogle hårde møder, mindes Jacob Larsen med et grin. Parret havde jo fundet drømmehuset, og det skulle bare være dét, men så let lod Andreas Friis Winther dem ikke slippe.

»Andreas gik virkelig professionelt og sagligt til værks. ”Vi skal også være realistiske: Hvad kommer det til at betyde for jer?” blev han ved med at sige. Vi følte os virkelig trygge og i gode hænder.,« siger Jacob Larsen.  

I slutningen af 2022 gik handlen endelig igennem, og parret kunne flytte ind til den dejlige udsigt – på en grund, som nu er blevet renset op på regionens regning.

Jacob Larsen videregiver den opfordring, han selv fik om køberrådgivning.

»Andre venner er sidenhen flyttet ud, og vi har virkelig anbefalet at have én, der sidder på deres side af bordet. På papiret er det måske nemt med ejerskifteforsikring og køb af hus, men det er det største køb, vi gør i vores liv,« siger han.