Fuld fart på boligmarkedet og større udbud af huse

Et stigende antal af villaer og rækkehuse bliver sat til salg, så det bliver nemmere for køberne at finde drømmeboligen.

Ejendomsmægler noterer på en blok

Ved indgangen til oktober er det samlede udbud på over 34.000 huse. Det er en stigning på cirka 30 procent i forhold til for to år siden, og i en del kommuner er stigningen langt større, viser en ny analyse baseret på tal fra Finans Danmark og bearbejdet af danbolig og Nordea Kredit. I tabellen under artiklen ses stigningen i udbuddet af huse i de enkelte kommuner.

For to år siden var udbuddet af boliger dog ekstraordinært lavt, idet der blev solgt usædvanligt mange boliger under pandemien. Boligmarkedet er således i gang med at normalisere sig, og det er en stor fordel for de danskere, der overvejer at købe bolig, lyder det fra boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.  

»Når udbuddet på boligmarkedet stiger, er det på mange måder en fordel for førstegangskøbere og de boligsøgende generelt. Et stigende udbud øger konkurrencen på markedet og skaber desuden flere valgmuligheder for køberen,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Det rette tidspunkt for boligkøb afhænger af mange individuelle faktorer, men generelt kan et stigende udbud af boliger skabe en mere gunstig situation for køberne. Med flere boliger på markedet stiger chancerne for at finde det rette hjem, samtidig med at konkurrencen mellem køberne kan blive mindre intens. Det skaber et mere balanceret boligmarked, hvor køberne kan nå at besigtige huset flere gange og mærke efter om mavefornemmelsen er den helt rigtige, inden de skriver under.

Kilde: Finans Danmark og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit