Køberrådgivning: Få hjælp gennem dit boligkøb

Kan du pludselig få en kirke i baghaven – og skal servitutterne medføre et afslag i prisen? Detaljer, drømme og deadlines er omdrejningspunkter i danboligs køberrådgivning.

De fleste af os køber kun bolig få gange i livet. Når I står foran huset en solskinsdag i maj, hvor æbletræerne blomstrer og fuglene kvidrer, er det let at forelske sig i alt det dejlige. Men gemmer der sig noget afgørende i købsaftalen eller i lokalplaner og servitutter? Dét kan I få hjælp til at gennemskue med en professionel, lokal ekspert ved jeres side.

»Hvor en ejendomsmægler er sælgers repræsentant, giver køberrådgivningen boligkøberne de bedste betingelser og ro i maven. Købermægleren tager jer i hånden og får hele boligkøbet ned på det tilgængelige plan,« siger administrerende direktør Per Bie fra danbolig a/s.

Gennemgang af alle dokumenter - også de tekniske

Et af de vigtigste områder af danboligs køberrådgivning er den grundige gennemgang af alle relevante dokumenter.

»En købsaftale er typisk over 30 sider og ledsages af 20-30 sider bilag, som I skal gennemskue, og det kan få stor betydning, at kommunen er i gang med at udarbejde en lokalplan, at der er en offentlig sti hen over grunden eller at staten eksproprierer jord til en gennemgående jernbane. 

Vi kigger – i modsætning til banken – således ikke kun på de økonomiske aspekter af jeres boligkøb, men også på servitutter, byggetilladelser og andre lignende dokumenter,« siger Per Bie.

Hvad enten I er førstegangskøber eller erfarne på markedet, giver vores købermæglere jer en hånd med at navigere gennem processen. En køberrådgiver hjælper jer og forklarer, hvad der står i papirerne, så I kan få overblik og træffe informerede beslutninger.

Jeres købermægler har desuden styr på lovkrav, deadlines, dokumenter og korrespondance med ejendomsmægleren. Det betyder, at I både sparer tid og får bedre overblik over hele processen og hvem, der skal gøre hvad og hvornår.

Pristjek som forhandlingsgrundlag

Med danboligs køberrådgivning kan I også få danboligs pristjek, som giver et stærkt udgangspunkt for en eventuel forhandling om prisen.

»Vores mæglere hjælper i de områder, hvor de er eksperter. Netop dét er vigtigt, fordi det kræver kendskab til både markedstendenserne, lokalområdet og selve boligen at vurdere prisen,« siger Per Bie. 

Uanset hvor langt I er i boligkøbet, kan I få køberrådgivning hos danbolig. Til gengæld kan I kun få køberrådgivning om ejendomme, som er til salg hos andre mæglere – altså ikke hos danbolig. Vi holder et armslængdeprincip over for vores egne bolighandler, for at I skal være trygge ved danboligs uvildige køberrådgivning.