Sommerhussalget er steget 17 procent – og du kan også sætte effektivt til salg

Der er kommet gang i sommerhushandlerne igen, men den geografiske afstand kan give udfordringer, når man vil sælge. Derfor har vi udviklet intelligent software: danbolig Clevr.

Der er kommet gang i sommerhushandlerne igen, viser de nyeste handelstal fra Boligsiden. I april 2024 blev der solgt 920 sommerhuse i Danmark, og det er en stigning på 17 procent i forhold til marts. Desuden er det en stigning på 17 procent i forhold til det gennemsnitlige april-salg i årene før corona.

Det dejlige ved fritidsboliger er naturligvis at komme væk hjemmefra, tilbringe kvalitetstid med familie og venner og skabe et frirum væk fra hverdagen og byens travlhed. Det viste sig i særdeleshed under corona, hvor tusindvis af danskere fik øjnene op for lyse sommernætter og grønne bakker – i egne som Odsherred eller på den jyske vestkyst. Afstanden kan imidlertid give udfordringer, når man gerne vil sælge. Når sommerhuset for eksempel er placeret i Lønstrup, og de potentielle købere sidder i København eller Esbjerg, kan det være vanskeligt at bruge lokale medier og traditionel annoncering.

Derfor har vi for at styrke markedsføringen udviklet en annoncemotor, som vi kalder danbolig Clevr.

Tusindvis af visninger med intelligent software

Med danbolig Clevr lader vi algoritmerne løbe i forvejen, så vi viser sommerhuset til dem, der er interesserede i netop den konkrete beliggenhed, størrelse og pris. Al forskning viser, at det rette budskab på rette tidspunkt er en effektiv måde at påvirke potentielle købere på – også når det kommer til boligkøb.

danbolig Clevr er baseret på intelligent software, der konstant lærer og opsamler viden fra blandt andet 2,7 millioner besøg på danbolig.dk hver måned. danbolig Clevr adskiller sig fra andre systemer på markedet og betyder, at vi annoncerer det rette sted hver gang og finder køberne, uanset hvor de bor i landet. Med vores online markedsføring målretter vi annonceringen meget præcist mod personer, som har vist interesse for boliger af den pågældende type. Det giver en målrettet opmærksomhed med en målsætning om kvalitet frem for kvantitet.

Den lokale danbolig-mægler holder øje og optimerer

Sommerhuse i Danmark udgør cirka syv procent af den samlede boligmasse ifølge Danmarks Statistik. Der er imidlertid store regionale forskelle, hvor fritidshuse i Odsherred Kommune udgør 55 procent af boligmassen – mens køberne i overvejende grad befinder sig i København. Derfor er vores mæglere også involveret med menneskelig tilstedeværelse, såvel ved sommerhussalg som ved andre typer af bolighandler.

Ved salg af sommerhuse benytter vi os altså ikke kun af en yderst effektiv online-annoncering, men også af den personlige mæglers lokalkendskab og ekspertise. Vores lokale danbolig-mæglere kender deres områder ud og ind og ved, hvilke ting der skal fremhæves ved det enkelte sommerhus.