Ejerlejlighedsskema

Et ejerlejlighedsskema er et standardskema udarbejdet af Dansk Ejendomsmæglerforening og besvares af ejerforeningens formand eller administrator som et spørgeskema. Skemaet besvarer en række vigtige spørgsmål om forholdene i ejerlejligheden, ejendommen og ejerforeningen.

Ejerforeningens dokumenter

Ved ejerlejlighedskøb er det vigtigt som køber at få oplysninger om ejerforeningens historik for at få et overblik over økonomiske konsekvenser ved købet samt driften af foreningen. I den forbindelse er der en række relevante dokumenter vedrørende ejerlejligheden som ejerforeningens vedtægter, referater, regnskaber, budget og ejerlejlighedsskemaet

Ejerlejlighedsskemaet indeholder oplysninger om eksempelvis:

  • Faste udgifter som påhviler ejerlejligheden
  • Forventede ekstraordinære udgifter
  • Ejendommens forsikringsforhold
  • Ejendommens faciliteter
  • Om det er tilladt at holde husdyr i ejendommen
  • Om det er tilladt at udleje ejerlejligheden

Det er sælger eller sælgers ejendomsmægler, der er ansvarlig for at gøre køber bekendt med forholdene i ejerlejlighedsskemaet samt de tilhørende bilag. Det er derfor sælger eller sælgers ejendomsmæglers opgave at kontakte ejendomsadministratoren eller ejendommens formand og indhente skemaet.

Vær opmærksom på at:

  • Du som køber bør sikre dig, at oplysningerne fra skemaet stemmer overens med de oplysninger, der fremgår af salgsopstillingen
  • Du som sælger skal betale et gebyr til ejendomsadministratoren for indhentelse af oplysningerne

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med mere end 140 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Kender du værdien af din egen bolig?

Inden du træffer den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske gerne vide, hvad du kan få for din bolig. Med BoligSkøn får du et statistisk beregnet skøn af din boligs værdi på et øjeblik ved at svare på 5 spørgsmål om boligens stand. Vil du have en præcis salgsvurdering, kan du få en af os - gratis og uforpligtende.