Fællesudgifter

Der kan være væsentlige udgifter forbundet med det obligatoriske medlemskab i ejerforeningen og andelsforeningen - læs mere her på siden.

Fællesudgifter ved ejer- og andelsforeninger

Da drift og vedligeholdelse af fællesarealerne, bygningen, grunden m.m. alt sammen koster penge, kan der være væsentlige udgifter forbundet med det obligatoriske medlemskab i ejerforeningen og andelsforeningen. Som køber er det derfor vigtigt, at du tager højde for fremtidige udgifter, da du både skal kunne betale udgifterne til fx renter og afdrag på lån i din egen lejlighed og samtidig skal betale et fællesbidrag til ejerforeningen. Et fællesbidrag kan bl.a. bestå af renter og afdrag til et fælleslån, som ejerforeningen har optaget i en bank eller realkreditinstitut, samt de løbende driftsudgifter på hovedejendommen.

Din ejerlejlighed kan have flere forskellige ”fordelingstal”. Eksempelvis tinglyst fordelingstal, administrativt fordelingstal og regnskabsmæssigt fordelingstal, og det vil fremgå af administrators besvarelse, hvilket fordelingstal fællesudgifterne fordeles efter.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med omkring 150 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Hvad er din bolig værd?

Inden du tager den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske også gerne vide lidt om, hvad du kan få for din bolig. Indtast din adresse og få et uforpligtende boligskøn af din bolig ud fra statistiske beregninger. Se også hvordan dine egne indsigter om din boligs stand, beliggenhed og energiniveau kan påvirke værdien.