Fællesudgifter

Der kan være væsentlige udgifter forbundet med det obligatoriske medlemskab i ejerforeningen og andelsforeningen - læs mere her på siden.

Fællesudgifter ved ejer- og andelsforeninger

Da drift og vedligeholdelse af fællesarealerne, bygningen, grunden m.m. alt sammen koster penge, kan der være væsentlige udgifter forbundet med det obligatoriske medlemskab i ejerforeningen og andelsforeningen. Som køber er det derfor vigtigt, at du tager højde for fremtidige udgifter, da du både skal kunne betale udgifterne til fx renter og afdrag på lån i din egen lejlighed og samtidig skal betale et fællesbidrag til ejerforeningen. Et fællesbidrag kan bl.a. bestå af renter og afdrag til et fælleslån, som ejerforeningen har optaget i en bank eller realkreditinstitut, samt de løbende driftsudgifter på hovedejendommen.

Din ejerlejlighed kan have flere forskellige ”fordelingstal”. Eksempelvis tinglyst fordelingstal, administrativt fordelingstal og regnskabsmæssigt fordelingstal, og det vil fremgå af administrators besvarelse, hvilket fordelingstal fællesudgifterne fordeles efter.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med mere end 140 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Kender du værdien af din egen bolig?

Inden du træffer den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske gerne vide, hvad du kan få for din bolig. Med BoligSkøn får du et statistisk beregnet skøn af din boligs værdi på et øjeblik ved at svare på 5 spørgsmål om boligens stand. Vil du have en præcis salgsvurdering, kan du få en af os - gratis og uforpligtende.