Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Boligsalget på fremmarch i hele landet

23. jan. 2015

Langt de fleste steder er salget af boliger steget det seneste år. Udviklingen fortsætter i 2015, siger boligøkonom.

Langt flere danskere har realiseret drømmen om at blive boligejer med egen have og flere kvadratmeter. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådet, hvor der sammenlignet med året før har været en solid fremgang i boligsalget. 

 Den positive udvikling i boligsalget ses i hele landet, hvor der i tredje kvartal 2014 er solgt 19 procent flere parcelhuse og 29 procent flere lejligheder i forhold til året før. Den udvikling glæder kommerciel chef Anne Mette Koch fra danbolig.

 ”Boligmarkedet er på rette vej efter nogle år med lav aktivitet. Det er godt nyt, fordi handelsaktiviteten er en vigtig forudsætning for, at boligpriserne kan stige,” siger hun.

Lokale forskelle på købelyst

Den procentvise fremgang på lejlighedsmarkedet kan især ses i landsdel København by og Københavns omegn, mens sprinterne på parcelhusmarkedet er på Bornholm og landsdel Østsjælland.

”Der er stadig store lokale forskelle på, hvor godt det går med boligsalget, og aktiviteten er generelt større i og omkring de store byer. Men vi kan generelt glæde os over en positiv udvikling,” siger Anne Mette Koch.

Psykologi i bolighandel

Vores stigende lyst til at handle bolig overrasker ikke boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit. 

”Den væsentligste årsag skal findes i nogle psykologiske faktorer – vi har lagt de dårlige år bag os og har igen lyst til at købe bolig. En anden væsentlig årsag er den lave rente, som betyder, at vi kan få en del mere bolig for pengene,” siger hun og fortsætter:

”Der bliver stadig handlet færre boliger end før krisen. Men det er bedre end kriseårene, og det nuværende niveau er mere langsigtet og holdbart.”

Positive forventninger

Det er ikke kun boligsalget, der er på fremmarch. Det samme er boligpriserne mange steder i landet. Derfor er de samlede forventninger til fremtiden også positive, fortæller boligøkonom Lise Nytoft Bergmann:

”Vi har en forventning om, at huspriserne på landsplan vil stige med tre procent i 2015. Vi er mest optimistiske i og omkring de større byer, men knap så optimistiske for boliger langt fra alfarvej. Med hensyn til antallet af boliger har vi en forventning om, at den støt stigende tendens, vi så i 2014, vil fortsætte i det nye år.”

Samme forventning går igen hos danbolig, der på landsplan solgte cirka 10 procent flere boliger i 2014 sammenlignet med året år.

 

Fakta: Boligsalget i Danmark

Tallene viser antal solgte parcel- og rækkehuse i alle landsdele i 3. kvartal 2014. Tallene i parentes viser den procentvise udvikling siden 3. kvartal 2013.

 • Landsdel København by: 342 (19%)
 • Landsdel Københavns omegn: 806 (14%)
 • Landsdel Nordsjælland: 873 (10%)
 • Landsdel Bornholm: 121 (36%)
 • Landsdel Østsjælland: 458 (21%)
 • Landsdel Vest- og Sydsjælland: 863 (7%)
 • Landsdel Fyn: 731 (10%)
 • Landsdel Sydjylland: 946 (8%)
 • Landsdel Østjylland: 1178 (3%)
 • Landsdel Vestjylland: 624 (18%)
 • Landsdel Nordjylland: 846 (26%)

Kilde: Realkreditrådet

 

Yderligere oplysninger eller kommentarer kan fås ved henvendelse til Anne Mette Koch på annemette.koch@danbolig.dk, mobil 30 33 95 29.

 

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.