Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

13. maj. 2015

Forældre er højengagerede i boligkøb

Skolelukninger, skolereform og ikke mindst større forældrefokus har gjort skolen til et afgørende parameter, når der vælges bolig, fortæller familievejleder Lola Jensen.

Forældre i dag går mere op i deres børns liv end tidligere, siger familievejleder Lola Jensen. Foto: PR-foto

Forældre i dag går mere op i deres børns liv end tidligere, siger familievejleder Lola Jensen. Foto: PR-foto

For få år siden var forældres primære spekulationer omkring børnenes placering i dagtimerne centreret om logistik. Kunne man nu nå at hente og bringe? Og var skolevejen sikker nok? I dag er tillid – eller mangel på samme – blevet det nye omdrejningspunkt.

”Forældre i dag går mere op i deres børns liv end tidligere. Niveauforskellen mellem skolerne er samtidig blevet tydeligere. Det betyder, at forældrene bruger mere tid på at sætte sig ind i børnenes kommende skole – præcis som jeg også selv ville gøre, hvis mine børn var små i dag,” fortæller familievejleder Lola Jensen.

Mistillid bliver til fravalg

Hun er ikke i tvivl om, at man på skolerne gør meget for at leve op til alle de nye regler og forandringer, men det ændrer ikke på, at skolen helt generelt har lidt et tillidsknæk, som får forældrene til at være mere omhyggelige, inden de vælger skole.

”De seneste år har kostet mange skolelukninger. Det kan få forældrene til at miste tilliden til, om en mindre ellers god skole nu også eksisterer om få år. Manglende tillid til, om skolen kan give det, som forældrene forventer både på den faglige og den sociale front, betyder også et fravalg for nogle forældre. De orker ikke at lade børnene starte på noget, som de ikke selv tror på,” siger familievejlederen.

Fokuser på sociale kompetencer

Hun forstår forældrenes bekymring, men understreger samtidig, at valg af skole bør ske ud fra en helhedsbetragtning.

”Det er ikke nogen garanti for, at børnene bliver mere livsduelige, fordi forældrene vælger en skole med et højt gennemsnit. Det er da fint at have 8,3 i snit, men hvad ved disse børn om at indgå i et gruppearbejde eller arbejde med mangfoldighed? Netop det bliver vigtige parametre for de unge, vi skal sende ud på det internationale, innovative arbejdsmarked,” siger Lola Jensen, der mener, at børn fra forskellige miljøer kan lære rigtig meget af hinanden:

”Derfor kan jeg kun opfordre til, at forældre bliver mere afslappet med at lade deres børn møde børn fra andre miljøer end dem selv. Alle undersøgelser viser, at så længe de ressourcestærke børn er i overtal, vil forskelligheden være med til at løfte hele klassen.”

 

Faktaboks: Sådan gjorde vi

En ny, landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt danboligmæglere sætter fokus på skolens betydning for valg af bolig blandt børnefamilier. Vi har spurgt bredt ind til betydning af skolens ry, faglige niveau samt konsekvenser af skolelukninger. I alt har 49 af danboligs 137 forretninger medvirket i undersøgelsen. Deltagerne er spredt ud over hele landet.

  • 55 procent af danboligmæglerne svarer, at skolens karaktergennemsnit har middel eller stor betydning for valg af bolig.

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.