Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

22. jun. 2015

Fra projektdrøm til virkelighed

En gåtur omkring byggegrunden overbeviste familien Buchardt om, at det var et endnu ikke opført lejlighedsbyggeri, der skulle danne rammen om deres familieliv.

Selv om Karin og Sebastian Buchardt kun havde set deres kommende bolig som billeder på papir, valgte de alligevel at slå til. Det har de ikke fortrudt siden. Foto: Illustrationsfoto fra danbolig

Selv om Karin og Sebastian Buchardt kun havde set deres kommende bolig som billeder på papir, valgte de alligevel at slå til. Det har de ikke fortrudt siden. Foto: Illustrationsfoto fra danbolig

”Vi søgte flere kvadratmeter og ville egentlig bare kigge. Men gården, som projektbyggeriet ville blive en del af, så så hyggelig ud, at vi gik til mægleren og fik animerede tegninger og efterfølgende slog til,” fortæller 28-årige Sebastian Buchardt.

Det er et år siden, han og kæresten Karin flyttede ind, og de har ikke fortrudt.

Et energirigtigt hjem med personligt præg

”Vi kom med så tidligt i projektet, at vi fik lov til at sætte vores eget præg. På den konto har vi fået entré, køkken og stue til at gå ud i et frem for, at rummene var opdelt, ligesom vi selv har valgt egetræsplankerne og fliserne,” fortæller Sebastian Buchardt, der desuden glæder sig over de løbende lave omkostninger.

”Alt er nyt og energivenligt. Der er ingen radiatorer, men gulvvarme. Vi har store glaspartier og lavenergiruder. Og alle hårde hvidevarer er A+++. Det er meget optimalt,” lyder det fra den nyslåede ejer.

Han glæder sig samtidig over, at den energirigtige isolering også er med til at holde naboerne på afstand.

Faktaboks: Sådan ser projektdrømmen ud

I en undersøgelse foretaget af danbolig har man kortlagt, hvad en køber forlanger af den ultimative projektdrøm. I alt har 622 boligsøgende svaret på, hvordan de ønsker, at deres projekt drømmebolig skal se ud. På baggrund af disse svar tegner der sig et billede af projektdrømmeboligen, der ser ud som følger.

Det er en 100-130 m2 stor ejerlejlighed med altan til en kontaktpris mellem tre og fire millioner kr. Materialevalget er en smule over middel uden at være eksklusivt og lejligheden er på minimum tre værelser.

Lyden af stilhed og økonomisk ro luner

”I vores gamle lejlighed røg al lyd fra de andre lejligheder ned gennem faldstammen. Her har vi en elevator kørende på den anden side af stuevæggen, og vi har aldrig hørt den,” forklarer Sebastian Buchardt. Han glæder sig over, at vedligeholdelsesbehovet er lig nul, så parret har tid til deres lille søn Hector.

”Der er ikke sygdomme i nyt byggeri. Her er ingen kolde vægge og ingen skimmel – og skulle der komme noget, er det stadig bygherres ansvar,” siger Sebastian Buchardt.

Selv hvis familien skulle få et ekstra medlem, mener han godt, familien kan blive boende på de 89 m2. Han har i hvert fald ikke lyst til at skille sig af med hverken bolig – eller lån – foreløbig.

”Vi købte projektet for 2,5 millioner kroner og betalte 20 procent i udbetaling. Dermed er vores lån samlet i et billigt realkreditlån, hvor vi både afdrager og sparer op. Det får vi ikke bedre,” siger Sebastian Buchardt.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.