Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

28. nov. 2015

God energimærkning giver økonomisk spillerum

Mens mange huskøbere lader hjertet vælge drømmeboligen, har Kasper Nørgaard og Renée Roodbeen valgt Energimærket – og dermed luft i økonomien – som afgørende pejlemærke for deres første huskøb.

Kasper Nørgaard og Renée Roodbeen har valgt Energimærket – og dermed luft i økonomien – som afgørende pejlemærke for deres første huskøb. Skoleeksemplet på et energirigtigt hus ligger på Tovelillevej 35A på Amager, hvor energimærket er i topklasse. Boligen kan ses på danbolig.dk.

Kasper Nørgaard og Renée Roodbeen har valgt Energimærket – og dermed luft i økonomien – som afgørende pejlemærke for deres første huskøb. Skoleeksemplet på et energirigtigt hus ligger på Tovelillevej 35A på Amager, hvor energimærket er i topklasse. Boligen kan ses på danbolig.dk.

Det var med Kasper Nørgaards ord ikke svært at blive forelsket i det nybyggede parcelhus i Rødovre.  For ham og kæresten har energimærkningen hele tiden været et effektivt værktøj at sortere efter.

”Vi ville gerne tænke energirigtigt. Alt over B-mærkning sorterede vi fra, når vi sad på nettet og søgte efter hus. Og vi blev helt klart mere fokuseret på energioptimering, som tiden gik,” forklarer Kasper Nørgaard, der om få måneder flytter ind i parcelhus med kæresten Renée Roodbeen.

”Vi kommer fra en lejlighed på Frederiksberg, og ville gerne over i et parcelhus eller et rækkehus med lidt mere plads. Siden februar, hvor renten var 2 procent, har vi set på huse. Fra starten har vi gået efter forskellige kriterier, hvoraf det ene handlede om, at der ikke måtte være mere end 8 kilometer til vores arbejdsplads. Der måtte desuden heller ikke være alt for meget at vedligeholde, og så skulle indeklimaet – altså varmekilden – være i orden,” fortæller Kasper Nørgaard.

Og det var nok ikke så dårlig en idé at have fokus på Energimærket. Ved at kigge sig godt for har parret nemlig ikke bare fået deres ønsker opfyldt. De har også sparet mange penge på de løbende udgifter ved at vælge et nyere hus med en A-mærkning.

FAKTABOKS: Skru op for varmen med BoligJobordningen

Med Boligjobordningen bliver det muligt at få varmen med grønne løsninger uden at udhule opsparingen totalt.

Fra næste år er reglerne ændret en smule i forsøg på at få husejerne til at tænke endnu mere grønt:

  • Et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer  - fx jordvarme eller solceller - og/eller klimatilpasning.
  • Et fradrag på 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser – fx rengøring, børnepasning og havearbejde. Disse ydelser behøver ikke være ”grønne”.

Læs mere på www.skat.dk > Fradrag > Håndværkerfradrag

El-opvarmning koster kassen
”Vi så på et hus fra 1993 i Brønshøj på 125 kvadratmeter til 4,4 millioner kroner. Det levede på mange måder op til vores forventninger, men der var desværre elvarme med supplerende varmepumpe og årlige varmeudgifter på 24.000 kroner,” fortæller Kasper Nørgaard og fortsætter:

”I Rødovre fandt vi næsten samtidig et nyt A-mærket hus fra 2011, hvor varmeudgifterne lå på bare 6.000 kroner om året. Huset var 20 kvadratmeter større end huset i Brønshøj og prislejet var det samme. Udbudsprisen var 4,6 millioner kroner, men huset lå en tand længere væk fra vores arbejde, end vi havde ønsket,” forklarer Kasper Nørgaard. 

Energirigtigt hus billigst

Han og kæresten endte dog med at sluge de to ekstra kilometer til arbejde for til gengæld at kunne flytte ind i et ”grønt” hus, der endte med at koste det samme som den ældre Brønshøj-bolig.

”Vi bød 4,4 millioner kroner og kan nu flytte ind i et helt nyt hus med god planløsning, sundt indeklima og grøn energi. At der for eksempel er solceller på taget, er nok til at ophæve de få kilometer, vi er kommet længere fra Rådhuspladsen,” siger den nyslåede boligejer.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.