Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Indbrud topper i juledagene

19. dec. 2014

Mange får en kedelig afslutning på juleferien, når de kommer hjem til gennemrodede skuffer, forsvundne ting og ødelagte vinduer.

Julen er højsæson for indbrud, og sidste jul var ingen undtagelse med fire gange så mange indbrud som på en normal dag.

De mange indbrud overrasker ikke Lone Harlev, der er projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

”Den ene grund er, at husene er alene hjemme, fordi mange af os er på ferie. Den anden grund er, at det bliver tidligere mørkt. Det giver gode arbejdsbetingelser for tyvene,” siger hun.

På landsplan blev der sidste år anmeldt 706 indbrud den 24. og 25 december.

Uønskede julegæster

Men en række simple forholdsregler kan hjælpe med til at holde de langfingrede væk, mens vi er på julebesøg hos venner og familie. Det fortæller kommerciel chef Anne Mette Koch fra danbolig.

”Hvis naboerne er hjemme, kan man bede dem om at parkere sin bil i den tomme indkørsel, lave lidt fodspor i sneen, tømme postkassen og smide et par affaldsposer i skraldespanden,” siger hun.

”Det koster måske en flaske god rødvin til naboen, men det virker præventivt mod de uønskede julegæster.”

Ryd ikke op

De langfingrede går typisk efter boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, og hvor de uforstyrret kan bryde ind. Det handler derfor om at få boligen til at se beboet ud.

”Det er en god ide med indendørs tænd og sluk-ure og en udendørs bevægelsescensor, som kun tænder, når nogen bevæger sig i nærheden af huset. En indbrudstyv trives nemlig ikke i rampelyset,” siger Anne Mette Koch og fortsætter:

”Langt de fleste af os rydder pænt op, inden vi tager hjemmefra, men det kan faktisk være en god ide at lade opvasken stå, så hjemmet ser beboet ud.”

Hun anbefaler også at klippe hækken, så naboer og forbipasserende kan se ind. På den måde har tyvene ikke frit spil til at rode uforstyrret rundt i huset.

Tænk som tyven

Det kan også være en god ide at gå en tur rundt om sit hus. På den måde får man et indblik i, hvad de lyssky elementer kan se gennem vinduerne.

”Hvis der er tydelig tegn på luksus, kan det være en fordel at flytte det dyre fjernsyn,” siger Anne Mette Koch, der også minder om at være forsigtig på de sociale medier:

”Det er altid hyggeligt at tage billeder af julemaden og gaverne under træet, men pas på med at skrive, hvis du ikke er hjemme, så du ikke sender en uønsket juleinvitation.”

Dårlige arbejdsbetingelser

Hvis tyven alligevel forsøger at bryde ind, er det en god ide at sikre døre og vinduer. Det handler om at gøre det så besværligt som muligt at komme ind i varmen, forklarer Lone Harlev:

”Tyven vil gerne hurtigt ind og hurtigt ud. Derfor vil de kigge på, om karmene på døre og vinduer sidder ordentligt fast, og om der er dobbeltlåse. Det er alt sammen med til at give dårlige arbejdsbetingelser.”

 

Sådan holder du tyven væk

  • Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælpe af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant – det afslører, at du ikke er hjemme.
  • Få naboen til at parkere sin bil i din carport, tømme postkassen og fylde affaldsspanden.
  • Gå en runde om huset og se, om tyven kan se værdifulde ting gennem vinduerne.
  • Sørg for at klippe hækken, så din bolig kan ses fra nabohuse og vejen.
  • Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låste, når du forlader dit hjem.
  • Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Hvis du har en stige, så lås den fast.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

 

Yderligere oplysninger eller kommentarer kan fås ved henvendelse til Anne Mette Koch på annemette.koch@danbolig.dk, mobil 30 33 95 29.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.