Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Kender du flexbolig-typen?

06. mar. 2015

Er flexboligen mon fremtiden for dig? Og hvem er det, du vil møde i Brugsen lørdag formiddag?

Af Pernille Marott

Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet har på baggrund af interviews med flexboligejere og ejendomsmæglere inddelt flexboligejerne i seks typer, hvor særligt de første tre typer er udbredte:

Sommerhusfamilien

Ejeren ser flexboligen som et alternativ til et traditionelt sommerhus. Han får meget værdi for pengene både hvad angår kvantitet og kvalitet. Flexboligejeren søger plads til det sociale liv med flere generationer i huset. Flexboligen danner også rammen for et aktivt friluftsliv. Huset skal være et nedlagt husmandssted, men kan også være et lille romantisk byhus. Det er mindre sandsynligt, at denne type flexboligejer bruger huset permanent.

Den genforenede familie

Folk, der er flyttet fra fødebyen i forbindelse med uddannelse og job, men som stadig har hjemstavnsfølelse og familie og venner i området. Det er yngre mennesker og børnefamilier, men også midaldrende og ældre, hvor yngre familiemedlemmer er knyttet til området. De prioriterer en bekvem og velbygget bolig tæt på byer eller landsbyer, socialt netværk og at der findes servicefaciliteter.

Naturelskeren

Denne flexboligejer vil have lys, luft og ro. Den prioriterer adgang til natur  højt – meget gerne skov, strand eller vand – og ser mødet med naturkræfterne som en vigtig måde at komme i mental balance på. Flexboligejeren er ofte i den sidste del af arbejdslivet, som forbereder en udflytning, hvor han fx beholder en lejlighed i byen til vinterbrug.

Iværksætteren

Denne type flexboligejer har fokus på plads- og udviklingsmuligheder. Han kan udleve drømmen på landet uanset om virksomhedens omdrejningspunkt er konsulentarbejde, kunsthåndværk,  IT-produktion eller håndværk.

Pendleren

Denne flexboligejer har job i yderområderne. Det kan være, han har fået job i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen og har helårsbolig langt fra arbejdet. Han er typisk ugependler og har derfor brug for et sted at slå sig ned i løbet af ugen. Små byhuse har høj prioritet, da de ofte er i god stand og kan rumme familien, når den kommer på besøg.

Sommerkollektivet

Større familiefælleskaber eller vennegrupper foretrækker nedlagte landbrug eller nedlagte institutioner som fælles flexbolig. Her kan de slå sig ned sammen eller hver for sig og dyrke fælles interesser, naturen og roen.

 

Kilde: Center for Landdistriktsforskning, Syddansk Universitet

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.