Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

15. okt. 2015

Oplandet vinder på prisstigninger

Hovedstadsområdet oplever prisstigninger på boligmarkedet, og oplandet nyder godt af flere hushandler. Det er et skridt i retning af et mere balanceret boligmarked, siger boligøkonom i Nordea Kredit.

Interessen for at købe egen bolig er steget stort set over hele landet. Det gælder ikke mindst i oplandet, som kan glæde sig over flere solgt-skilte i forhaverne.

Interessen for at købe egen bolig er steget stort set over hele landet. Det gælder ikke mindst i oplandet, som kan glæde sig over flere solgt-skilte i forhaverne.

Interessen for at købe egen bolig er steget stort set over hele landet. Sammenligner man det seneste års boligsalg med året forinden, er salget steget med 20 procent på landsplan.  

I kommuner som Frederikssund og Gribskov, der begge ligger i pæn afstand fra hovedstaden, er boligsalget steget med henholdsvis 44 og 39 procent. Det betyder i praksis, at når der i Frederikssund blev solgt 100 huse for to år siden, blev der sidste år solgt hele 144 huse – en stigning, der er til at få øje på.

Forklaringen skal findes i den generelle opblødning på boligmarkedet, som igen er en konsekvens af lavere renter, en bedring på arbejdsmarkedet og at mange danskere igen har fået en tro på fremtiden og dermed øget købelyst med stigende boligpriser til følge i dele af landet.  

”Stigningen i købelysten er markant, det er dog vigtigt at have for øje, at handelsaktiviteten har ligget på et lavt niveau, men nu glædeligt er på vej op igen. Normalt er det sådan, at øget handelsaktivitet bliver efterfulgt af prisstigninger. Det har vi set i København og omegn, og det vil typisk brede sig som ringe i vandet,” siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann og fortsætter:

”Men før priserne stiger, kræver det, at der er mere balance i markedet. Forholdet mellem antallet af sælgere og købere skal altså være endnu mere jævnbyrdigt, og lige nu er der stadig for mange til-salg-skilte nogle steder,” siger hun.

Top 10: Her er handelsaktiviteten steget mest

Her er de 10 kommuner på Sjælland, hvor antallet af handler med parcel- og rækkehuse er steget mest, når man sammenligner det seneste års boligsalg med året før. Tallene viser stigningen i procent.

  • Glostrup: 64 %
  • Herlev: 52 %
  • Greve: 47 %
  • Frederikssund: 44 %
  • Køge: 40 %
  • Gribskov: 39 %
  • Albertslund: 37 %
  • Hvidovre: 37 %
  • Vallensbæk: 37 %
  • Ballerup: 36 %

Når det regner på præsten…

Vi er dog godt på vej, fortæller danbolig mæglerne Anders Gerner Frost fra Gribskov og Rasmus Frank fra Frederikssund. Her er man endnu ikke mærket af prisstigninger - til gengæld er liggetiden for et hussalg næsten halveret fra seks måneder, da det så værst ud, til nu tre måneder.

”Vi kan i allerhøjeste grad bekræfte, at køberinteressen er steget - ikke bare i kommunens parcelhusområde i Helsinge, men også i Tisvilde, hvor Gribskov kommune tæller 6.500 sommerhuse,” fortæller Anders Gerner Frost.

”Vi oplever, at fordi prisfaldet fra boligkrisen nu er stoppet, og vi ser stigninger i og omkring København, bliver vores gevinst flere købere. Lejere, der vil med på boligvognen fra for eksempel Hillerød, kan have svært ved at få råd til boligen i Hillerød. Så må de se sig om i nærområdet, og så falder valget på Gribskov, hvor køberne kan få relativt meget for pengene,” forklarer Anders Gerner Frost.

Gør en god handel

Mens Gribskov oplever, at køberne endelig har fået øje på stranden, skoven og det velfungerende forenings- og byliv, oplever Frederikssund, at der nu i højere grad bliver sat pris på kommunens beliggenhed forenden af S-togsnettet samt værtskabet for Nordsjællands største indkøbscenter.

”Vi mærker den øgede køberstrøm både på parcel- og sommerhusmarkedet. Køberne vil have højt til loftet og tæt til bykernen. Det kan de få her, uden at de skal betale mere. I 2019 kan vi også tilbyde en ny broforbindelse over Roskilde Fjord. Broen skal forbinde Frederikssund og Hornsherred og skabe bedre forbindelse til hovedstadsområdet, så det gælder om at gøre en god handel nu, inden priserne stiger, ” fortæller Rasmus Frank.

Urbanisering gavner sommerhussalg

Børnefamilierne kommer i lind strøm for at se på hus, og det er ikke fordi, de har valgt hovedstaden fra. De har blot valgt oplandet til.

”Urbaniseringen har betydet, at de veluddannede par i højere grad bliver i København på få kvadratmeter også efter de har fået børn. De foretrækker det pulserende liv i dagligdagen. Det er umiddelbart ikke noget, vi i Gribskov har glæde af,” siger Anders Gerner Frost og peger på en anden forklaring på det øgede hussalg:

”På et tidspunkt får storbyfamilierne nok af at skulle være på så få kvadratmetre, så vil de ud til luft og skov og vand. Og så køber de et sommerhus i Tisvilde.”

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.