Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

08. apr. 2015

Sådan får du mere plads i sommerhuset

Når børnefamilierne invaderer de små sommerhuse på 40-70 kvadratmeter, stiller det ekstra krav til kreativiteten, hvis man vil have plads til det hele på den halve plads.

Kalle Thesbjerg, der er ekspert i pladsoptimering, ser mange muligheder i få kvadratmeter. Billede udlånt af designbykalle

Kalle Thesbjerg, der er ekspert i pladsoptimering, ser mange muligheder i få kvadratmeter. Billede udlånt af designbykalle

Af Pernille Marott

Det kan være svært at se drømmen tage form, når man står og kigger på tallerkenrækken og den mørke træbeklædning i det gamle ”farmor-sommerhus”.

Ekspert i pladsoptimering og design Kalle Thesbjerg fra DR1s program ”Helt på plads” har dog ingen problemer med at se masser af muligheder i de få kvadratmeter. Han kommer her med gode råd til, hvordan det lille sommerhus kan indrettes optimalt. Det handler overordnet om at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter.

Byg i lag

En sofa skal man kunne sidde i, men den skal også kunne opbevare ting. Hvis pladsen i sommerhuset er ekstra trang, kan sofaen også gøre det ud for et par sengepladser. Her er det vigtigt at vælge en madras, der ikke er for blød, da den ellers bliver ubehagelig at sidde i. Man kan ydermere få skåret en madras i præcis den størrelse, der passer til rummet. Lad være med at lade dig begrænse af traditionelle mål, hvis de ekstra centimeter udnytter pladsen bedre. 

Del op i zoner

Det giver en oplevelse af mere plads og luft. Man kan for eksempel gøre det ved at opstille en new yorker-skillevæg, der er transparent. Dermed skaber man flere zoner, samtidig med at der bliver luftigt. Hvis man derimod har brug for hyldeplads til bøger og spil og andet, kan skillevæggen skabes af en lille lav reol i stedet. På den måde får man flere funktioner med møblet; opbevaring og opdeling af rummet. På bagvæggen af reolen kan man eventuelt hænge et tv, og på den måde spares der gulvplads.

Lav rum i rummet

Hvis der er højt til loftet, kan der bygges podier i forskellige højder. Podierne kan bruges som hyggekrogs-siddepladser til ungerne, ekstra pladser til gæster og gøre det ud for opbevaring af for eksempel tæpper, dyner, spil mm. Yderligere sengepladser kan skabes ved at lave hemse indover både stue og eventuelle værelser. På denne måde er der plads til overnattende gæster. Igen er det vigtigt at tænke i specialskåret madrasser, så pladsen udnyttes optimalt. Det behøver ikke være dyrt at få lavet sine egne madrasser. Man kan nøjes med at få dem skåret og herefter selv betrække dem med stof.

Tænk i møbler, der kan ændre format

Det kan være et langbord, der kan skubbes helt sammen, et bord, der kan foldes sammen og hænges op på væggen som et billede, når man ikke bruger det, eller en hjemmebygget slagbænk. Bænken kan udnytte pladsen optimalt og skabe endnu flere siddepladser end stole kan. Samtidig kan man have masser af opbevaringsplads nede i bænken.

Udnyt havens rum

Der kan skabes terrasser hele vejen rundt om huset –  eventuelt overdækkede – der kan bruges som ekstra stue forår og sommer. Et enkelt udekøkken vil også give fornemmelse af mere plads, da madlavningen kan ske ude i stedet for at foregå i et lille sommerhuskøkken. Bålsteder, huler og forskellige spisekroge rundt i haven giver også ekstra plads, især når der er gæster på besøg om sommeren.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.