Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

20. apr. 2015

Sådan ser sommerhusejeren ud

Ifølge Center for Bolig og Velfærd kan sommerhusejerne inddeles i fire grupper, som du kan læse mere om her.


Center for Bolig og Velfærd lavede i 2009 en undersøgelse over, hvem der boede i landets knap 250.000 sommerhuse. De inddelte ejerne i fire grupper, som ejendomsmæglerne i danbolig nikker genkendende til. Dog er der siden 2009 sket en stigning i andelen af børnefamilier, der er blevet sommerhusejere:

Flygter fra stress og stenbro

Gruppen udgjorde i 2009 hver fjerde sommerhusejer og repræsenterer kun folk i arbejde, hvor en stor del er børnefamilier, der bor i ejerbolig. De har sjældent arvet huset eller haft tilknytning til området. Men de har søgt til området på grund af et ønske om ro og afstresning fra hverdagen i storbyen. Det er denne gruppe, som mæglerne oplever er i vækst.

Arvingerne

En fjerdedel af sommerhusejerne har arvet huset og har derfor en vis tilknytning til området. Ejerne er især pensionister og folk uden for arbejdsmarkedet, og de har et begrænset brug af huset, som samtidigt er lidt primitivt.

Parcelhusfascisterne

Hver tredje sommerhusejer bruger sommerhuset som deres andet hjem. De er her ofte, og alt er derfor trimmet og velholdt, som var det et helårshus. Ejerne er sjældent en del af arbejdsmarkedet, og helårshuset er ofte lejet eller et flerfamiliehus.

Investorerne

Hver femte sommerhusejer ser sommerhuset som investering. De har et dyrere sommerhus i en særlig udsøgt udstykning, men de bruger huset begrænset. Ejerne er i arbejde og er ofte børnefamilier, der bor i villaer.

Kilde: Center for Bolig og Velfærd

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.