Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

08. apr. 2015

Småfolket flytter i sommerhus

Næsten 80 procent af landets knap kvarte million sommerhuse ejes af folk over 50 år. Den aldersfordeling laver børnefamilierne nu om på.

Børnefamilierne er begyndt at indtage sommerhusmarkedet. Foto: Colourbox

Børnefamilierne er begyndt at indtage sommerhusmarkedet. Foto: Colourbox

Af Pernille Marott

Danmarks hovedstad har vokseværk. København vokser med mere end 1.000 borgere hver måned, og intet tyder på, at volumensygen vil stoppe de første 10 år. For storbyens børnefamilier betyder det mindre plads at boltre sig på, og det får trangen til at få sig et sommerhus til at melde sig.

Den tendens oplever danbolig-mægler i Kalundborg, Tore Wiben, der ellers i mange år primært har solgt sommerhuse til den mere modne generation.

Ændring i vurderinger giver råd til sommerhus

”Familierne fra storbyen oplever, at der bliver flere mennesker i bybilledet. Samtidig sidder en del af dem med en større friværdi i deres ejerlejlighed eller hus, da huspriserne i og omkring København er steget i den seneste tid,” siger han og fortæller, at sommerhuspriserne er faldet stødt siden 2008.

”I vores område er kvadratmeterprisen faldet fra 16.000 kr. til 10.000 kr. Det kan mærkes, og det betyder, at den lille børnefamilie nu modsat tidligere har rigtig gode chancer for at få et sommerhus i naturen, de kan slippe børnene fri i,” forklarer Tore Wiben, der sælger sommerhuse omkring Røsnæs, Saltbæk, Fuglede og Havnsø.

Tallene fra Center for Bolig og Velfærd, der siger, at 79 procent af Danmarks sommerhuse ejes af personer, der er over 50 år, får altså én på goddag’en i Kalundborg-mæglerens område. Og han er ikke alene om at opleve børnefamilien som sommerhuskøber.

Anneks løser pladsproblem

Hos Nils Kofod Egestad, danbolig-mægler på Møn, mærker man også til et øget ønske fra de unge familier om at være tæt på naturen og være sammen i en ramme med mere ro.

”Familien har lidt andre behov, end når vi sælger til et mere modent par. Familiens behov for plads kan for eksempel sjældent løses i et typisk 70’er hus på 50-60 kvadratmeter. Men de kan jo ikke købe for mere, end de har råd til, og de får også meget for pengene – for eksempel i et hyggeligt Jeppesen-træhus på sokkelsten,” siger Nils Kofod Egestad og fortsætter:

”Pladsen er dog stadig en udfordring, og her bliver løsningen ofte et anneks fra byggemarkedet til et overskueligt beløb. Det er måske ikke så kønt at have stående ved siden af sommerhuset, men det er praktisk og økonomisk overkommeligt for køberen”. 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.