Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

20. jul. 2015

Studiestart: Sæson for forældrekøb

Det er højsæson for forældrekøb i landets større studiebyer. Men mange unge er ikke villige til at bo uden for byens centrum, når mor og far betaler lejligheden. 

Det er højsæson for forældrekøb, men mange unge er ikke villige til at bo uden for byens centrum, når mor og far betaler lejligheden. Det viser resultatet fra danboligs mæglerpanel i de større studiebyer. Foto: Colourbox

Det er højsæson for forældrekøb, men mange unge er ikke villige til at bo uden for byens centrum, når mor og far betaler lejligheden. Det viser resultatet fra danboligs mæglerpanel i de større studiebyer. Foto: Colourbox

Den store boligjagt er for alvor skudt i gang for de tusindvis af studerende, der har fået svar på, om de er blevet optaget på drømmestudiet. Det skaber travlhed hos mæglerkæden danbolig, som oplever stor efterspørgsel efter forældrekøbslejligheder.

”Vi oplever igen i år en solid interesse for forældrekøb i de større byer, hvor forældrekøberne er meget bevidste om, hvad de er interesseret i med hensyn til lejlighedens størrelse, stand og ikke mindst beliggenhed,” siger kommerciel chef Anne Mette Koch fra danbolig.  

Det viser resultaterne fra danboligs mæglerpanel i studiebyerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg, hvor hver fjerde ejerlejlighed bliver købt af mor og far som forældrekøb. 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er især beliggenheden, som spiller en afgørende rolle for, hvor flyttebilen skal køre hen. Mere end en tredjedel i danboligs mæglerpanel svarer, at de unge hellere vil vente med at flytte, hvis ikke de kan få en lejlighed i byens centrum.

”Både forældrene og de unge har meget specifikke krav til, hvor studieboligen skal ligge. Men langt de fleste er villige til at gå lidt på kompromis med beliggenheden, når de til gengæld får flere kvadratmeter og god adgang til offentlig transport,” siger Anne Mette Koch.

Hun forklarer, at områderne omkring de større byer for alvor mærker øget interesse for forældrekøb, hvis lejligheden er i cykelafstand til studiet eller tæt på offentlig transport.

Forældre hjælper børnene

Når mæglerne taler med forældrene om, hvorfor de køber en studiebolig, er forældrene ikke i tvivl. 8 ud af 10 svarer, at det er svært for de unge at finde en lejebolig, og at forældrene gerne vil hjælpe de unge godt videre.

”I de større studiebyer er det svært at komme gennem nåleøjet til lejeboligerne, hvor der er mange om buddet. Derfor motiveres forældrene i høj grad af, at de gerne vil hjælpe deres barn til at få en god start på studiet, hvor der er sikkerhed for at have en tryg base gennem hele studietiden,” siger Anne Mette Koch.

Fremtidssikrede lejligheder

Forældrene tænker ikke kun på at sikre børnene gennem studieårene. En nyere tendens er, at forældrene er begyndt at købe større lejligheder end tidligere, så der er plads til at skifte studiebøgerne ud med bleer og babymad.

”Vi ser en tendens til, at forældrene ønsker at købe flere kvadratmeter for at fremtidssikre lejligheden. På den måde er der plads til, at barnet kan blive boende i studietiden og stifte familie,” siger hun.

Faktaboks: danboligs mæglerpanel

Det er højsæson for forældrekøb. Derfor har danboligs mæglerpanel svaret på en række spørgsmål om forældrekøb. I alt har 22 af danboligs butikker i studiebyerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg deltaget.

  • 8 ud af 10 synes, det er middel vigtigt eller meget vigtigt, at lejligheden ligger tæt på studiet, byens centrum og offentlig transport.
  • 6 ud af 10 foretrækker en lejlighed i centrum. En tredjedel vil hellere vente med at flytte, til der bliver en lejlighed ledig i centrum.
  • Mere end 8 ud af 10 køber en forældrekøbslejlighed, fordi det er svært at finde en lejelejlighed i centrum, og fordi forældrene gerne vil hjælpe barnet godt videre.
ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.