Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

13. maj. 2015

Undersøgelse: Skole bestemmer valg af bolig

Tre ud af fire danboligmæglere oplever, at skoletilbuddet har stor betydning for boligvalget. Det viser ny undersøgelse fra danbolig.

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Af Pernille Marott

En undersøgelse blandt danboligs mæglere sætter streg under det, som mange børnefamilier, politikere og skolefolk allerede ved: Skoletilbuddet er et altafgørende parameter for valg af bolig blandt børnefamilier.

Hele 78 procent af de adspurgte mæglere oplyser, at skoletilbuddet har stor eller altafgørende betydning, mens 14 procent af mæglerne vurderer, at skoletilbuddet har middel betydning. Kun 8 procent af mæglerne siger, at skoletilbuddet har ingen eller lille betydning.

Skolen prioriteres højere end naboer

Jan Persson, indehaver af danbolig i Allerød, deler majoritetens holdning til, at skolen har stor betydning for valg af bolig.

”Der er en klar stigende interesse for skolen i forbindelse med valg af bolig. Det har ikke fyldt så meget tidligere, men i dag ser jeg en tendens til, at boligsøgende med børn besøger skolen, før de besøger boligområdet. Det fortæller, at skolen er blevet et meget vigtigt parameter, når familier med skolesøgende børn vælger bolig,” siger Jan Persson. 

Faktaboks: Sådan gjorde vi

En ny, landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt danboligmæglere sætter fokus på skolens betydning for valg af bolig blandt børnefamilier. Vi har spurgt bredt ind til betydning af skolens ry, faglige niveau samt konsekvenser af skolelukninger. I alt har 49 af danboligs 137 forretninger medvirket i undersøgelsen. Deltagerne er spredt ud over hele landet. 

Tal der tæller

  • 78 procent af danboligmæglerne siger, at den lokale skole har altafgørende eller stor betydning for valg af bolig i området.
  • 55 procent af danboligmæglerne siger, at skolens omdømme har altafgørende eller stor betydning for deres boligvalg.
  • 74 procent af danboligmæglerne svarer, at de ofte eller altid bliver spugt ind til den lokale skoles kvalitet, når potentielle børnefamilier søger bolig.

Skoledistriktet styrer boligkøb

At boligkøbere og -ejere er begyndt at prioritere valg af skole før nabo og det øvrige nærmiljø giver genlyd i mæglerstanden.

”Teenagefamilier er generelt svære at flytte på. De bliver boende, til skolegangen er endt. Når vi har med yngre børnefamilier at gøre, har jeg oplevet at stå med et hus i et eftertragtet kvarter, som køber var meget interesseret i. Det lå desværre to husnumre til den ”forkerte side”. Huset lå nemlig lige præcis uden for skoledistriktet til en meget eftertragtet skole, som familien ønskede børnene på, og derfor blev salget ikke til noget,” forklarer Nicolai Glad fra danbolig Frederiksberg.

Netop på Frederiksberg har skolerne et godt ry. Det opfordrer Nicolai Glad til at kommunen udnytter.

”Hvis man vil have skattekroner til kommunen, burde man ændre kommuneplanen, så det blev muligt at bygge flere familieboliger. Det kunne gøres ved at give lov til i højere grad at bygge i vejret. Så kunne man både gøre Frederiksberg til Danmarks Manhattan og skabe bedre rum for børnefamilier, der efterspørger vores gode skoler,” foreslår Nicolai Glad.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.