Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

24. okt. 2015

Vi køber boliger i højt tempo

Ejendomsmæglere langer boliger over disken i en fløjtende fart i forhold til sidste år. Og det gode er, at det ikke kun går stærkt i København og omegn.

Mæglerne har haft travlt med at finde boliger til købelystne danskere det seneste år. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådet. Foto: Nordea

Mæglerne har haft travlt med at finde boliger til købelystne danskere det seneste år. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådet. Foto: Nordea

Af Maria Lindeberg, Nordea

Danskerne sætter oftere deres krusedulle på en købsaftale hos ejendomsmægleren. Knap 6000 flere boliger blev således solgt i det forgangne år i forhold til året forinden, og det er en stigning på 20 procent. Det viser tal fra Nordea Kredit.

”Danskerne har igen fået lyst til at handle bolig, og det positive ved fremgangen er, at den ikke længere kun er koncentreret i og omkring hovedstaden. Mange af de sjællandske kommuner, der ligger langt fra København oplever nemlig også, at der handles flere boliger nu end for et eller to år siden,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

I perioden tredje kvartal 2014 til andet kvartal i år blev der solgt knap 34.000 parcel- og rækkehuse på landsplan. Året forinden dvs. fra 3. kvartal 2013 til 2. kvartal 2014 blev der til sammenligning kun handlet ca. 28.400 parcel- og rækkehuse.

Party i provinsen

I alle de sjællandske kommuner er der godt gang i købsaftalerne, hvor antallet af handler er steget i alle kommuner på nær Lolland Kommune. Og selv her er der kun tale om, at der er blevet handlet 271 parcel- og rækkehuse det seneste år mod 279 året forinden.

I de kommuner, hvor antallet af handler er steget mest, handles der nu 140 boliger, for hver gang der for ét år siden blev handlet 100. Det drejer sig om kommuner som Glostrup, Herlev, Greve og Frederikssund.

”I nogle kommuner er der godt nok tale om en fremgang fra et lavt niveau, men eftersom der trods alt stadig er tale om, at tingene arter sig i den rigtige retning, bør vi ikke underkende udviklingen af den grund,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Ifølge boligøkonomen er den stigende handelsaktivitet godt nyt for boligejerne, fordi antallet af interesserede købere stiger.

”Det gælder selvfølgelig kun under forudsætning af, at antallet af udbudte boliger ikke stiger tilsvarende. Men eftersom antallet af udbudte boliger også er faldet det seneste år, betyder de stadig flere købere, at balancen mellem købernes og sælgernes magtposition er blevet forrykket i sælgernes favør,” siger Lise Nytoft Bergmann, der peger på, at det derfor er naturligt, at boligpriserne nu stiger i alle landsdele.

Det seneste år er prisen på et parcel- og rækkehus steget med 7,5 pct., mens lejligheder er steget med 10,5 pct. Det skyldes de lave renter, stigende beskæftigelse og stor optimisme blandt danskerne. Nordea Kredit forventer, at huspriserne vil fortsætte med at stige i de kommende år, om end ikke med helt så stor kraft som nu.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.