Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

17. feb. 2016

Boligjagten topper i vinterferien

Startskuddet til den store boligjagt lyder for alvor i vinterferien, men sælgerne sætter først til salg senere på året og går derfor glip af den store interesse, viser en undersøgelse fra danbolig.

Vinterferien står i boligjagtens tegn. Hvis du vil have en vurdering af, hvad din bolig er værd, kan du tilmelde dig danboligs Vurderingsweekend den 5.-6. marts på danbolig.dk/vurderingsweekend.

Vinterferien står i boligjagtens tegn. Hvis du vil have en vurdering af, hvad din bolig er værd, kan du tilmelde dig danboligs Vurderingsweekend den 5.-6. marts på danbolig.dk/vurderingsweekend.

Vinterferien er den mest populære uge at gå på jagt efter ny bolig, men sælgerne kommer for sent ud af starthullerne og får først sat deres bolig til salg, når købernes boligkiggeri er stilnet af igen. Det viser en undersøgelse på baggrund af landsdækkende tal fra danbolig.

”Sælgerne var for sent ude med at få deres boliger på ejendomsmæglernes hylder sidste år og fik derfor ikke glæde af den store boliginteresse. Den forskudte købs- og salgsinteresse har vi set i et par år, så det er nærliggende at tro, at mønstreret fortsætter,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Ifølge undersøgelsen bestilte danskerne sidste år flest fremvisninger i vinterferiens uge 7, mens flest sælgere først satte boligen til salg i uge 13. Samme tendens gjorde sig gældende i 2014, hvor flest potentielle købere var ude for at boligshoppe i uge 15, mens flest sælgere først satte til salg i uge 25.

LÆS OGSÅ: Få en gratis vurdering af salgsprisen på din bolig den 5.-6. marts

Køberne kommer med vintergækkene

Lise Nytoft Bergmann anbefaler derfor, at sælgerne overvejer at bryde traditionen om først at sætte til salg, når græsset er grønt. Derimod bør de udnytte, at kunderne pibler frem i takt med vintergækkenes komme. Den anbefaling deler Anne Mette Koch, der er kommerciel chef i danbolig

”Mange boligejere bruger deres jule- og sommerferie på at tænke over, hvor de gerne vil flytte hen. Det er en stor beslutning, som naturligvis tager tid at undersøge og overveje. Derfor når vi ofte langt ind i året, inden boligerne bliver sat til salg, og dermed går de glip af en stor gruppe købere” siger hun.

Fang køberne i kulden

Anne Mette Koch opfordrer derfor til, at sælgerne i højere grad udnytter vinteren til at sætte boligen til salg, fordi køberne for alvor er på udkig efter ny på i starten af året.

”Det er et rigtig godt og overset tidspunkt at sætte til salg nu, hvis man vil gøre en hurtig handel. På den måde fanger man rigtig mange købere, mens de bruger de kolde måneder på at finde deres nye bolig,” siger hun.

Ifølge tallene fra danbolig er købernes interesse for at se på ny bolig dog spredt pænt over hele året. Det gælder ikke mindst de seneste to år, hvor aktiviteten på boligmarkedet har båret præg af, at danskerne igen har fået lyst til at handle bolig. 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.