Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

14. dec. 2016

Mange unge køber store huse

Store huse med plads til børneværelser og hjemmekontor er i høj kurs, når de unge går på boligjagt. Det viser tal fra danbolig. Se her, hvor købelystne de unge er i dit område.

Det er særligt købere i 30’erne, der er glade for de store huse, viser tal fra danbolig. Foto: Shutterstock

Det er særligt købere i 30’erne, der er glade for de store huse, viser tal fra danbolig. Foto: Shutterstock

Når de unge familier skal på boligjagt, falder valget ofte på et stort hus med plads til børneværelser, gæsteværelse eller hjemmekontor. Det viser en gennemgang af alle huse på mere end 150 kvadratmeter, der er købt gennem den landsdækkende mæglerkæde danbolig i perioden 2014 til 2016.

På landsplan står de unge familier i 30’erne som købere i 29 procent af alle hushandler, mens de indgår i 34 procent af alle handler med store huse. De er så at sige overrepræsenteret i statistikken, forklarer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

”Det er helt naturligt, at de unge familier ønsker store huse, for de er ofte på et tidspunkt i deres liv, hvor de har fået børn, og derfor har brug for mere plads end tidligere. På samme måde har seniorerne heller ikke brug for 3 børneværelser, selv om mange sætter pris på et kontor eller gæsteværelse,” siger hun.

Mere hus eller mere ferie

Tendensen til, at det er de unge familier i 30’erne, der går efter de store huse, gør sig gældende i alle regioner, og danboligs mæglere taler de ofte med unge familier, som leder efter en bolig, der også på længere sigt kan rumme en familieforøgelse. Det fortæller Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

”En stor bolig er ofte en dyr bolig, og derfor kan de unge familier tit stå med valget mellem et lidt mindre hus, hvor der er råd til mere ferie og flere fritidsaktiviteter, eller få det store hus med det samme. Har man udsigt til løbende lønstigninger, kan den sidste løsning ofte være den bedste” siger han.

”Men det kræver, at man er villig til at leve uden de store armbevægelser i de første år. I stedet slipper man for at bruge penge på at flytte siden hen, og på måske at skulle finde nye skoler og daginstitutioner til børnene. Det har bestemt også en værdi,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Køb stort i første hug

Før de unge kan få et lån i banken, skal alle købere kreditgodkendes til, at de kan servicere et fastforrentet lån med afdrag. Derfor er Lise Nytoft Bergmann tryg ved det billede, som danboligs salgsstatistik tegner, selv om den viser, at mange unge sætter sig selv hårdt ved at gå efter en stor bolig:

”For har man økonomien i orden, giver det god mening at vælge den rigtige bolig i første omgang. Det kan spare familien for penge senere hen, da der er mange udgifter forbundet med at handle bolig. Herunder afgifter til staten, ejerskifteforsikring og regningen til flyttemand, mægler og realkreditinstitut,” siger hun.

”Derfor er mange unge købere interesseret i at købe en stor bolig i første hug, men vi taler også med mange, som vælger en mindre bolig med færre udgifter, så de kan spare op til en større bolig eller hive flere uger ud af kalenderen til personlige projekter og længere udenlandsrejser,” siger Per Bie. 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.