Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

13. sep. 2016

Så hurtigt sælges boligerne i dit område

Huskøbere på Sjælland og lejlighedskøbere i Jylland og på Fyn er blevet hurtigere til at skrive under på købsaftalen. Det indikerer et sundere og mere afbalanceret marked. Se salgstiderne i dit område her.

Boligkøberne er blevet hurtigere til at skrive under på købsaftalen. Foto: Shutterstock

Boligkøberne er blevet hurtigere til at skrive under på købsaftalen. Foto: Shutterstock

Huse med egen have og plads til familien er igen blevet populære blandt boligkøbere på hele Sjælland, mens boligkøbere med ejerlejlighedsdrømme skal være hurtigere til at skrive under på købsaftalen, hvis de vil sikre sig en lejlighed i Jylland og på Fyn.

Det er konklusionen på de seneste salgstider for parcel- og rækkehuse, som er faldet mærkbart på hele Sjælland de seneste år, mens samme tendens ses på salgstiderne for ejerlejligheder, som er faldet i hele Jylland og på Fyn.

”Det er glædeligt, at salgstiden falder, for det indikerer, at boligmarkedet fortsat bevæger sig i den rigtige retning. Købernes interesse er vakt, og de tør handle på den. Det lover godt for den kommende tid,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Bredere interesse for boliger

Hos danbolig nikker de også genkendende til den positive udvikling, hvor mange sælgere i dag kan glæde sig over udsigten til, at de hurtigere kan få solgt deres bolig. Det fortæller Anne Mette Koch, der er kommerciel chef i danbolig a/s.

”På Sjælland oplever vi en markant kortere liggetid på de interessante lejligheder, der er centralt beliggende. Det er især de yngre førstegangskøbere, der ser lejligheden i byen som det perfekte alternativ til et hus længere væk fra centrum,” siger hun og tilføjer:

”I Jylland og på Fyn kan vi klart registrere en øget interesse hos huskøberne. Vi kan dels mærke, at en del af boligerne bliver handlet hurtigere, og at de boligområder, hvor vi før kun oplevede en lille interesse, nu har fremvisninger,” siger hun.

Positiv udvikling breder sig

Mens salget af lejligheder går hurtigere i Jylland og på Fyn, går det endnu ikke helt så hurtigt med hussalget i alle dele af de jyske. Ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann er der dog god grund til at tro, at salgstiderne på husmarkedet snart følger trop.

”Vi kan allerede nu se, at salgstiderne på lejligheder falder i alle de jyske landsdele. Det plejer at være et varsel om, hvad der også kommer til at ske på husmarkedet,” siger boligøkonomen.

På landsplan tager det nu i gennemsnit 213 dage at sælge en parcel- og rækkehus, mens det tager 122 dage at sælge en lejlighed.  

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.