Glæd dig! Ny hjemmeside på vej

Læs mere

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

17. nov. 2016

Mænd får mere rabat på boligkøb end kvinder

Når det kommer til forhandlinger på boligmarkedet, får mænd mere rabat på boligkøbet end kvinder. Det viser en analyse fra danbolig og Nordea Kredit. Her kan du læse, hvor stor prisforskellen er i dit område.

Mænd får mere rabat på boligkøb end kvinder, viser en analyse fra danbolig og Nordea Kredit. Foto: Shutterstock/Micha Weber

Mænd får mere rabat på boligkøb end kvinder, viser en analyse fra danbolig og Nordea Kredit. Foto: Shutterstock/Micha Weber

Den lille forskel mellem mænd og kvinder er slet ikke så lille, når det kommer til forhandlinger på boligmarkedet. For mens kvinder holder sig tilbage, når prisen på boligen skal forhandles, går mænd mere til stålet.

Det viser en gennemgang af alle bolighandler foretaget via danbolig de seneste 3 år, hvor der kun står ét navn på købsaftalen, og resultatet er nedslående læsning for kvinder. Ifølge analysen lavet af danbolig og Nordea Kredit får kvinder nemlig ikke forhandlet prisen nær så meget ned som mændene.

På landsplan har mænd fået et gennemsnitligt afslag på 4,6 procent i perioden fra 2014 til 2016, når de har handlet bolig alene, mens kvinder har opnået et afslag på 3,4 procent. Den store forskel er ærgerlig, mener boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

”Det er mange penge, kvinder snyder sig selv for ved at bøje for hurtigt af, når prisen skal forhandles. Hvis vi spørger kvinderne selv, vil de helt sikkert have mange bud på, hvor de hellere ville have brugt de penge, som de kunne spare ved at presse hårdere på til slutforhandlingen,” siger hun.

Mænd overhaler kvinder

Tager man udgangspunkt i en bolig, hvor den sidste udbudsris er sat til 1 mio. kroner, så svarer mændenes afslag på 4,6 procent til, at de opnår en rabat på 46.000 kroner, mens kvindernes afslag på 3,4 procent svarer til, at de opnår en rabat på 34.000 kroner.

Det svarer til, at mændenes afslag på landsplan er 35 procent højere end kvindernes, og det tal overrasker Per Bie, der er administerende direktør i danbolig a/s. Ifølge danbolig mæglere er der nemlig ikke stor forskel på mænd og kvinders forhandlingsevner:

”Men vi oplever nogle gange, at når kvinder først har forelsket sig i en bolig, så vil de hellere sikre sig nøglen til boligen i stedet for at forhandle yderligere om prisen, mens mænd måske har en lidt større risikovillighed i de afsluttende forhandlinger,” siger han.

Husk hjørnetænder

Ifølge analysen går tendensen igen i alle landsdele, i alle 3 år og på både ejerlejlighedsmarkedet og husmarkedet. Der er derfor næppe tale om en tilfældighed men snarere en tendens, hvor kvinderne snyder sig selv ved ikke at presse hårdt nok på, når prisen skal forhandles.

”Eftersom tendensen er tydelig over hele landet, er det svært at forestille sig, at det kan skyldes ret meget andet end køn. Forklaringen er nok, at kvinderne er ikke nær så aggressive, når de forhandler, og ikke tør eller vil presse sælgerne lige så meget som mændene,” siger Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

”Det bedste råd, man derfor kan give til kvinderne, er, at de bør være opmærksom på problemstillingen, og at de bør tage både hjørnetænder og rejste børster med, når den endelige pris skal på plads. I modsat fald risikerer de at betale en højere pris end en tilsvarende mand ville have gjort.”

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.