Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

10. nov. 2017

Boligejere er mere lykkelige end lejere

Bliver man mere lykkelig af at være boligejer i stedet for lejer? Det spørgsmål har Danmarks Statistik undersøgt. Se svaret for din kommune her.

© danbolig

© danbolig

Boligejere er mere tilfredse med deres dagligdag, deres økonomiske situation og deres familieliv end lejere. Det indikerer nyere tal fra Danmarks Statistik, som har undersøgt tilfredsheden med livet blandt danskere, der bor i ejerbolig og lejebolig.

På landsplan kommer tilfredsheden med livet op på 7,7 point ud af 10 mulige, hvis du bor i ejerbolig, men kun 7,2 point, hvis du bor i lejebolig. Boligejerne er med andre ord mere tilfredse med deres liv sammenlignet med lejerne.

”Tallene viser dog ikke, hvilken faktor der kommer først. Stiger tilfredsheden med livet, fordi vi bor i ejerbolig, eller vælger vi at købe en ejerbolig, fordi vi generelt har et stort økonomisk, mentalt og socialt overskud. Det kan også være en kombination,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Mere tilfredse boligejere

Det er ikke kun tilfredsheden med livet, der er højere blandt boligejere end blandt lejere. Ifølge undersøgelsen er personer med ejerbolig mere tilfreds med deres dagligdag, økonomiske situation, sociale relationer, familieliv og med deres mulighed for fritidsaktiviteter.

”Boligejere giver også blødere parametre en bedre score. De føler i større grad, at de ting de foretager sig, giver mening, de er mindre bekymrede, de er gladere og sjældnere nedtrykte,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og uddyber:

”De tilkendegiver også, at deres helbred er bedre, at de oftere er i kontakt med deres venner og familiemedlemmer, og at de næsten altid har nogen at tale med, hvis de har problemer eller behov for støtte,” siger hun.

Mange drømme i boligen

Hos danbolig genkender mæglerne billedet af de lykkelige boligejere. Men adm. direktør Per Bie understreger, at mæglerne typisk taler mest med boligejerne i forbindelse med køb eller salg af deres ejendom.

”Der er mange drømme forbundet med en ejerbolig. Det er en stor og vigtig beslutning, som man normalt har set frem til. Derfor er det næsten altid glade mennesker, mæglerne møder, når de viser boliger frem, og køberne bliver naturligvis ikke mindre glade, når de finder den bolig, de har ledt efter” siger han.

”Samtidig bliver mange boligejere positivt overrasket, når de hører, hvor meget deres bolig er steget i værdi, og hvad den kan sælges til. Det er måske med til at fylde lidt ekstra på boligejernes lykkekonto,” tilføjer Per Bie.

Tilfredsheden topper

Det er ikke kun tilfredsheden med livet, som er højere blandt boligejerne end lejerne. På spørgsmål om, hvor tilfredse boligejerne er med deres boligsituation, er scoren også højere. På landsplan uddeler boligejerne 8,6 point ud af 10 mulige, mens lejerne lander på 7,6 point.

”Der findes vist ikke meget bedre argumenter for at blive boligejere, og hvis du oven i købet bliver mere lykkelig, er det da værd at tage med i betragtningen,” siger Per Bie. 

Kilde: Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit og Danmarks Statistik

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.