Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

20. jan. 2017

Boligejere vinder på prisstigninger

Det har været endnu et godt år på boligmarkedet. Her kan du læse, hvor meget priserne er steget på huse og lejligheder i dit område.


Langt de fleste boligejere havde god grund til finde det store smil frem, hver gang de trådte ind på deres matrikel sidste år. 2016 har nemlig været endnu et godt år på boligmarkedet, hvor kvadratmeterpriserne er steget i store dele af landet.

På landsplan er priserne ifølge de seneste tal fra Realkreditrådet steget med 3,5 procent på huse, mens lejlighedspriserne er steget med 8,1 procent, når vi sammenligner de første tre kvartaler af 2016 med samme periode året før.

”Det er en fin udvikling, som boligejerne kan være tilfredse med, og ser vi på hele landet, er der ikke en eneste landsdel, som har oplevet et prisfald i den periode. Det er flotte tal,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Ketchup-effekt i købelyst

Kaster man et blik på antallet af handler, er der også plads til tilfredshed med udviklingen. På landsplan blev der i 2016 handlet godt 21 procent flere huse end i 2014, mens der fra 2015 til 2016 skete et lille fald i antallet af handler, forklarer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

”Det har den naturlige forklaring, at 2015 var et usædvanligt år, hvor den korte rente blev negativ, mens den lange 30-årige rente kom ned i 2 procent. Det fik aktiveret mange boligkøbere og gav en stor ketchup-effekt i købelysten. I 2016 har renten også været lav, men slagtilbudseffekten har vi ikke haft,” siger hun.

”Selv om der er tale om et mindre fald i antallet af handler i forhold til 2015, er vi overordnet set rigtig godt tilfredse med udviklingen, for handelsaktiviteten er stadig på et flot niveau og huspriserne er tilmed steget,” tilføjer Per Bie.

Lovende 2017 venter boligejerne

Selv om der stadig mangler data for det sidste kvartal i 2016, er det ikke for tidligt at konkludere, at 2016 var en ganske godt år for boligejerne, og tager vi et kig ud af forruden, tyder meget på, at 2017 også bliver et godt år på boligmarkedet med stigende priser og en fornuftig handelsaktivitet.

”Den stigende beskæftigelse har givet danskerne en større tro på fremtiden, og det er vigtigt, da boligen typisk er en af de største investeringer, vi foretager. Samtidig betyder den stigende beskæftigelse, at flere af de potentielle købere kan blive kreditgodkendt til en ejerbolig,” siger Lise Nytoft Bergmann og tilføjer: 

”Dertil kommer, at inflationen er lavere end lønstigningerne, og det har givet danskerne flere penge at gøre godt med. En sidste men vigtig faktor er, at renten forventes at fortsætte på et forholdsvist lavt niveau i 2017. Det er alt sammen faktorer, som burde være med til at sætte gang i boligmarkedet.” siger hun.

Konkret forventer Nordea Kredit, at huspriserne vil stige med 2,5-3 procent i 2017, men der vil være geografiske forskelle. For ejerlejligheder forventes der ligeledes prisstigninger, men også her i et mere afdæmpet tempo end det forgangne år. 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.