Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

31. maj. 2017

Så hurtige er vi til at købe ny bolig

Der er kommet godt gang i boligmarkedet de fleste steder i landet, og det kan ses på salgstiderne, der er faldet det seneste år. Se her, hvor hurtigt det går i dit område.

© Billedet er fra de eksklusive ejerlejligheder på Vejle Havn. Se hele projektet og de ledige lejligheder her www.kanaltårnene.dk

© Billedet er fra de eksklusive ejerlejligheder på Vejle Havn. Se hele projektet og de ledige lejligheder her www.kanaltårnene.dk

Boligejere over hele landet kan glæde sig over, at køberne er blevet hurtigere til at skrive under på købsaftalen. Det viser beregninger af salgstiderne på boligmarkedet, som er lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

På landsplan tog det i gennemsnit 211 dage at få solgt et parcel- og rækkehus i 2015, mens sælgerne i 2016 kun skulle vente 199 dage på at få huset solgt. Det svarer til en fremgang på 12 dage, og den udvikling kommer ikke bag på Lise Nytoft Bergmann.

”De faldende salgstider viser, at der er godt gang i boligmarkedet de fleste steder i landet. Der er kommet flere købere i markedet, og derfor er det naturligt, at salgstiderne falder. Vi forventer, at salgstiden vil blive reduceret yderligere i den kommende tid, dog med hovedstadsområdet som undtagelse,” siger hun.

Salg i højt tempo

Samme positive tendens ses i alle landsdele med udtagelse af landsdel København. By. Det er en udvikling, der samlet set gavner nuværende og kommende boligejere, fortæller Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

”De faldende salgstider er positivt for boligmarkedet. Det giver boligejerne en tryghed at vide, at boligerne sælges i et højere tempo, så de hurtigere kan overdrage nøglerne til de nye ejere og selv komme godt videre til et nyt hjem,” siger Per Bie.                                                           

”Den mekanisme er med til at skabe større mobilitet på boligmarkedet, fordi sælgerne ikke tøver med at sætte til salg i frygt for, at salget kommer til at tage lang tid,” tilføjer han.

Flere købere i markedet

Forklaringen på de faldende salgstider skal ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit primært forklares med den generelle bedring på boligmarkedet, hvor priserne er steget de fleste steder i landet:

”De stigende priser lokker nye købere til, og derfor er det også blevet nemmere at komme hurtigt af med boligen. Det er en udvikling, vi ser, hver gang boligmarkedet vender,” siger hun.

Så hurtigt sælges boligerne i dit område

Kilde: Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.