Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

01. nov. 2017

Prisfest: Se boligpriserne i din kommune

Mange steder i landet er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter steget mere end 100.000 kroner det seneste år. Se tallene for din kommune her.

Blegdamsvej 28B. 2200 København N © danbolig Østerbro

Blegdamsvej 28B. 2200 København N © danbolig Østerbro

Boligprisstigninger er gået fra at være et storbyfænomen til nu at dække størstedelen af landet. På landsplan betyder prisstigningen, at et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter kan sælges for cirka 76.000 kroner mere i dag end for et år siden.

Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af tal fra Finans Danmark. Hos danbolig mærker forretningsudviklingerne tydeligt de seneste års flotte udvikling, fortæller adm. direktør Per Bie fra danbolig a/s.

”Mange af vores mæglere oplever en stigende interesse fra sælgerne, som gerne vil vide, hvad netop deres bolig er steget med – og på grund af de stigende boligpriser i store dele af landet bliver sælgerne ofte positivt overrasket over, hvad deres bolig er værd,” siger han

Fart på boligmarkedet

På landsplan er huspriserne steget med 4,5 procent det seneste år, mens der er blevet solgt 9 procent flere huse i kommunen det seneste år end året forinden, og det er en flot udvikling, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit:

”I et almindeligt marked kan man ikke forvente, at boligpriserne stiger ret meget mere end den almindelige lønudvikling. Og selv om lønnen er kravlet lidt op, er vi ikke i nærheden af den fart, som boligmarkedet har på i øjeblikket,” siger hun og tilføjer, at den lave rente stadig gør det billigt at komme ind på boligmarkedet:

”Den lange 30-årige rente, som boligkøberne kreditgodkendes på baggrund af, er stadig nede på to procent, og vælger man et variabelt forrentet lån, er renten enten tæt på nul eller ligefrem negativt. Hvis det ikke havde været for bidragssatsen, var boligkøberne ligefrem blevet betalt for at låne penge,” siger hun.

Køberne slår til

Lise Nytoft Bergmann fortæller også, at det er den fortsat lave rente, den stigende beskæftigelse og den sunde danske økonomi, der er skyld i udviklingen. Samtidig fortæller Per Bie fra danbolig, at udviklingen også skyldes psykologi.

”Det er ikke nogen ny udvikling, at priserne stiger, men det er nyt, at de stiger så meget. Køberne ser mere positivt på fremtiden, og de er hurtigere til at slå til, når den rigtige bolig dukker op. Det er også derfor, vi ser, at handelsaktiviteten stiger,” siger han.

”Noget af fremgangen kan forklares med sæson, da boligpriserne normalt stiger mest hen over foråret og sommeren, men en stor del af stigningen skal også forklares med, at det simpelthen går fremad på boligmarkedet,” tilføjer Lise Nytoft Bergmann.

Kilde: Beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af tal fra Danmarks Statistik

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.