Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

01. okt. 2017

Så stort hus får du for pengene i din kommune

Der er stor forskel på, hvor mange kvadratmeter hus du får for pengene i de forskellige kommuner. Her kan du se, hvor stort hus du kan købe i din kommune.

© danbolig

© danbolig

Mangler du et ekstra værelse til gæster, et lille kontor eller en større have? Så er det ikke ligegyldigt, hvor du leder efter bolig. Der er nemlig stor forskel på, hvor stort hus man får for pengene i de forskellige kommuner.

Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit, som på baggrund af boligpriser fra Finans Danmark har set på, hvor mange kvadratmeter hus man i gennemsnit kan købe i kommunerne.

”Står man med et lånebevis fra banken på 3,5 mio. kroner, kan man i Københavns Kommune købe 111 kvadratmeter hus, mens man i Frederiksberg Kommune kan flytte ind i hus på 79 kvadratmeter for de samme penge,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Grundig boligsøgning

Inden et boligkøb er det derfor vigtigt at undersøge markedet grundigt. Det gælder ikke kun handelspriserne, men også udgifter til daginstitutioner, boligskatter, kommuneskat, vand og varme, som kan variere en del fra kommune til kommune, fortæller boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Men det er også vigtigt at inddrage andre faktorer end de rent økonomiske, herunder i hvilket område man føler sig godt tilpas, hvor man har familie og venner, hvor man gerne ser sine børn vokse op, og hvordan området er placeret i forhold til arbejdspladserne.

Og selvom købspriserne ligger i den høje ende, bør man ikke opgive håbet om at bo i en bestemt kommune. I alle kommuner findes huse, der handles væsentligt under gennemsnittet, hvis man kan gå lidt på kompromis med beliggenhed, størrelse eller vedligeholdelsesstanden.

Sund balance

”Der er noget for enhver smag, men det er selvfølgelig vigtigt, at man ikke sætter sig så hårdt, at det bliver surt i længden, eller så billigt, at man hurtigt ønsker at flytte til noget større eller bedre. Det bedste er at finde en sund balance fra start af,” siger Lise Nytoft Bergmann.

”Derfor er det en stor fordel at tænke over, om boligen passer til ens behov flere år ud i fremtiden. Det taler danboligs mæglere med mange potentielle købere om, som ofte bliver positivt overraskede, når de kan fremvise en bolig, som måske har en anden beliggenhed, men som alligevel matcher deres ønsker," siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s. 

Det seneste år er huspriserne steget, og derfor får boligkøberne færre kvadratmeter for det samme beløb end sidste år.

 

Kilde: Data fra Finans Danmark beregnet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit.

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.