Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

04. sep. 2017

Sådan ser din boligskat ud i 2021

Mange boligejere kunne ånde lettet op, da forliget om fremtidens boligskatter faldt på plads. Men hvad betyder forliget for størrelsen på din boligskatteregning? Det kan du få svar på her.

© danbolig

© danbolig

Mange boligejere kunne sænke skuldrene og ånde lettet op, da forliget om fremtidens boligskatter faldt på plads. Forliget giver nemlig en stor del af landets boligejere flere penge mellem hænderne, når forliget træder i kraft.

”Det er dejligt for husejerne, at boligskatterne falder, og at de ikke skal afsætte så meget til den post på budgettet. Det har den fordel, at huspriserne formentlig kommer til at stige, for når omkostningerne ved at bo i huset falder, vil flere have lyst og mulighed for at købe det,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Boligskatteforliget betyder, at skattestoppet på ejendomsværdiskatten og skatteloftet for grundskylden fjernes fra 2021. Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, har derfor regnet på, hvad det kommer til at betyde for boligejerne.

Skattelettelse til boligejere

Hvis der eksempelvis er tale om et typisk hus i Sønderborg, der koster cirka 1.200.000 kroner, ville ejerne efter de nuværende regler skulle betale 14.700 kroner om året i boligskatter i 2021. Med det nye forlig forventes det beløb at falde til 12.600 kroner. Det svarer til en besparelse på cirka 2.100 kroner.  

”Det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske med boligpriserne på den anden side af 2020, da boligpriserne også afhænger af faktorer som renten, beskæftigelsen og den økonomiske situation. Men de faldene boligskatter er et skridt i den rigtige retning,” siger Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Nogle boligejere har også mulighed for at få penge tilbage. Det gælder de boligejere, som har betalt for meget i boligskatter de seneste år som følge af, at deres vurdering har været sat for højt, eller som følge af, at den ikke er blevet reguleret siden 2011, hvor de seneste vurderinger er fra.

Boligskatter kan stige

Men det nye skatteforlig indeholder også lidt malurt i bægeret til boligejerne. For i modsætning til i dag vil der ikke være noget til hinder for, at boligskatter kan stige. Hvis boligpriserne stiger fremadrettet, vil boligskatterne gøre det samme.

”I den situation har boligejerne dog mulighed for at indefryse stigninger, så regningen først skal betales, den dag de sælger huset. Derfor er der ikke nogen boligejere, der kommer til at gå fra hus og hjem, selvom vi nu får fjernet skattestoppet,” siger Lise Nytoft Bergmann.

På landsplan vil seks ud af ti boligejere samlet set skulle betale mindre i årlig grundskyld og ejendomsværdiskat sammenlignet med i dag. 

 

Kilde: Boligøkonomon Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit, og Skatteministeriet

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.