Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

13. jan. 2017

Se tallene: Sælgere scorer på realistisk pris

Det kan være dyrt ikke at sætte en realistisk pris fra start, når boligen sættes til salg. Her kan du se, hvor meget du vinder på sætte den rigtige pris fra starten.

Det kan være dyrt ikke at sætte en realistisk pris fra start, når boligen sættes til salg, viser tal fra danbolig. Foto: Colourbox

Det kan være dyrt ikke at sætte en realistisk pris fra start, når boligen sættes til salg, viser tal fra danbolig. Foto: Colourbox

Det kan være fristende at skrue helt op for prisen, når boligen skal sælges. Men en for høj pris kan give alvorlige bagslag, viser tal fra danbolig. For hvis prisen skal sættes ned flere gange undervejs i salgsforløbet, ender man ikke kun med en lavere udbudspris, men også med at skulle give større afslag til køberne.

På landsplan er en gennemsnitlig bolig, hvor det ikke har været nødvendigt at regulere prisen, blevet solgt for 2.276.000 kr. Har det været nødvendigt at regulere prisen én gang, ligger den på 2.240.000 kr., og er prisen blevet regulere flere gange end det, ligger den på 1.963.000 kr. 

”Det svarer til en forskel på 313.000 kr. mellem de boliger, der er blevet solgt i første hug og de boliger, hvor prisen er reguleret to eller flere gange. Derfor er det vigtigt, at man får sat den rigtige pris fra starten, hvis man vil have den højest mulige pris,” siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Dialog om udbudspris

Den rigtige prissætning er derfor afgørende for at opnå den skarpeste pris, fortæller Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s, som også peger på, at liggetiden ofte spiller en stor rolle for den endelige salgspris.

”Salgsprisen er typisk højere, jo hurtigere boligen bliver solgt. Derfor har vores mæglere altid en dialog med deres sælgere om en realistisk udbudspris, for det er vigtigt at ramme den rigtige pris og markedsføre boligen bredt i starten af salgsperioden, hvor opmærksomheden fra køberne af størst,” siger han.

”En lang salgstid kan nemlig sende advarselsflag ud til køberne, og det kan gøre dem mere tilbageholdende. Samtidig indikerer en lang salgstid og flere prisnedsættelser, at sælgerne er ved at være møre, og at boligkøberen derfor kan gå lidt hårdere til dem i de endelige forhandlinger,” tilføjer Lise Nytoft Bergmann

Rigtigt i første hug

Den tese underbygges af tallene fra danbolig, som viser, at køberne finder hjørnetænderne frem, jo flere gange prisen bliver reguleret. Bliver prisen reguleret to eller flere gange, må sælgerne i gennemsnit give et afslag på 4,2 procent, men hvis prisen ikke bliver reguleret, slipper de med et afslag på 2,6 procent.

”Tallene viser, hvor vigtigt det er, at man får sat den rigtige pris i første hug, hvis man vil have den højest mulige pris for sin bolig. Derfor bør man vælge en vurderingsekspert med lokalkendskab og selv sætte sig ind i, hvad andre boliger i området er handlet til,” siger Lise Nytoft Bergmann.

”I dialogen med sælgerne om at finde den rigtige udbudspris bruger vores mæglere derfor deres dybe lokalkendskab i kombination med en gennemgang af boligens stand og vores viden om, hvilke købere der er i markedet, og hvilke lignende ejendomme, der er solgt i området,” siger Per Bie.

Tallene fra den landsdækkende mæglerkæde danbolig er lavet på baggrund af alle kædens handler i 2016.

Kilde: danbolig og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.