Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

05. sep. 2018

Boligsælgere giver mindre afslag i prisen

Der bliver ikke givet ved dørene, når prisen på boligen skal forhandles. Her kan du læse, hvor store prisafslagene er i dit område.

© danbolig

© danbolig

Boligsælgere over hele landet er blevet sværere at bide skeer med, når det kommer til at forhandle om prisen. Det seneste år er afslagene nemlig faldet i alle landsdele, viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

På landsplan har det gennemsnitlige prisafslag ligget på 6,4 procent det seneste år. Året forinden lå det på 7,1 procent. I dag bliver der med andre ord skåret en mindre luns af prisen fra huset sættes til salg første gang, og til det bliver overdraget til køber.

”Der bliver ikke givet så meget ved dørene i forhandlingerne om prisen, og det kan ses på prisafslagene, som er blevet mindre det seneste år,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Flere købere på markedet

De faldende afslag skal forklares med den generelle bedring på boligmarkedet, fortæller chefanalytiker og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

”Renten er historisk lav, og både beskæftigelse og reallønnen stiger. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der er kommet flere købere på boligmarkedet, og at mange sælgere derfor har fået lidt mere is i maven, når prisen skal forhandles,” siger hun og tilføjer:

”Samtidig spiller det også en rolle, at vi befinder os i et marked, hvor priserne stiger. Selv om boligen sættes til salg til en pris, der er en anelse højere end markedet, er det ikke sikkert, at prisen skal sænkes mærkbart, selvom der ikke er fundet en køber i løbet af de første måneder, simpelthen fordi priserne stiger.”

Tilmeld dig Nordea Kredits nyhedsbrev

Nemmere at være sælger

Udviklingen viser, at boligmarkedet er på vej i den rigtige retning, og at det er blevet nemmere at være sælger.

”Udbuddet af huse er faldet de seneste år, og der er kommet flere købere i markedet. Det har gjort det nemmere at få boligerne solgt, og dermed er der blevet mindre at forhandle om, inden underskriften bliver sat på købsaftalen,” siger Per Bie og fortsætter:

”Den udvikling gør det interessant for boligejerne at få en opdateret vurdering af deres bolig, fordi de faldende afslag giver et mere klart billede af, hvor den endelige salgspris ender. Samtidig giver det køberne et tydeligere indtryk af, hvilke boliger der ligger inden for deres budget.”

Book en gratis vurdering af din bolig

Den rigtige retning

Det seneste år er afslagene faldet i alle landsdele, men de er endnu et godt stykke fra niveauet i starten af 00’erne.

”Det gennemsnitlige afslag var nede på 1,8 procent, da afslagene var mindst på landsplan i 2006. Omvendt er der også sket meget, siden boligmarkedet var i krise. I 2009 var afslagene på landsplan oppe på 15 procent, så vi bevæger os i den rigtige retning,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Nordea Kredit forventer, at huspriserne på landsplan vil stige med mellem 3 og 3,5 procent i både 2018 og 2019, og at afslagene vil falde yderligere. 

PRISAFSLAG DET SENESTE ÅR OG ÅRET FORINDEN
Beregning: De gennemsnitlige prisafslag er beregnet som forskellen mellem den første udbudspris og den endelige salgspris.
Kilde: Beregninger lavet af Nordea Kredits boligøonom Lise Nytoft Bergmann på baggrund af tal fra Finans Danmark.

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.