Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

30. dec. 2018

Flot energimærke på huset banker prisen op

Energimærket kan være afgørende for, hvor meget køberne vil betale for deres nye hus. Her kan du se beregninger af, hvor meget et godt energimærke betyder for prisen.

© danbolig

© danbolig

Energimærket kan være afgørende for, hvor meget køberne vil betale for deres nye hus. Hvis energimærket er godt, står der ofte et flot beløb på købsaftalen, men halter energimærket bagefter, gør prisen det typisk også. Det viser tal fra Boligsiden, som boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit har beregnet.

På landsplan koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i øjeblikket 2.159.000 kroner. Til sammenligning er energivenlige huse med energimærke A og B i år solgt for 2.911.000 kroner i samme område. Det er 35 procent eller 752.000 kroner mere end et gennemsnitligt hus.

Hvornår har du sidst fået vurderet din bolig? Få en gratis vurdering den 2.-3. marts her

”Der gemmer sig store penge i de gode energimærker. Køberne er ofte ret bevidste om mærkningen, og at et godt energimærke har betydning for indeklima, miljø og varmeregning. Derfor er det helt naturligt, at energimærket også afspejler sig i prisen,” fortæller danbolig om tallene.

Store summer på spil

Det er ikke kun huse med et godt energimærke, der skiller sig ud fra flokken. Det samme gør de boliger, der trænger til en kærlig opdatering efter nutidens energistandarder. Det ses på den gennemsnitlige salgspris for huse med energimærke F eller G, som er de laveste energiklassificeringer på energiskalaen.

På landsplan er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter med energimærke F og G i år blevet solgt for 1.642.000 kroner. Det er 24 procent eller 517.000 kroner mindre end et gennemsnitligt hus og 1.269.000 kroner lavere end den tilsvarende pris på de mest energioptimale huse med energimærket A og B.

Find ud af hvad din bolig er værd den 2.-3. marts

Det kan gøre en stor forskel på den endelige salgspris, om energimærket er A eller G, men hele forskellen kan ikke tilskrives energimærket. Det forklarer Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

Energimærke booster prisen

Et flot energimærke trækker helt sikkert prisen op. Når varmeregningen er lille, kan man låne et større beløb, uden at budgettet af den grund bliver mere klemt.

- Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit

”Et flot energimærke trækker helt sikkert prisen op. Når varmeregningen er lille, kan man låne et større beløb, uden at budgettet af den grund bliver mere klemt. Det ved bankerne godt, og derfor får købere, der henvender sig i banken for at få et boligkøbsbevis, også lov til at låne et større beløb, hvis de har kig på en energivenlig ejendom,” siger Lise Nytoft Bergmann og supplerer:

”Når det er sagt, er det også vigtigt at tilføje, at hele prisforskellen mellem de energivenlige og de energislugende boliger ikke kan tillægges energimærket alene, for ofte er det sådan, at de energivenlige boliger også er mere attraktive på andre parametre, såsom vedligeholdelsesstand og planløsning.”

Energimærket består af to dele. Selve energimærket beskriver, hvor store udgifter boligen har til vand, varme og el, mens den anden del er en rapport med forbedringsforslag, som vil være hensigtsmæssige at få foretaget.

Det lovpligtige energimærke

På landsplan bliver huse med energimærke A og B solgt for 35 procent mere end et gennemsnitligt hus, mens et hus med energimærket F eller G handles for 24 procent mindre.

”Generelt har energimærket større gennemslagskraft på prisen i provinsen end i hovedstaden og i landets andre store byer, fordi beliggenheden og dermed grundprisen fylder en større del af købsprisen i de tætbefolkede områder,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Det er lovpligtigt at annoncere med energimærket i alle former for kommerciel annoncering af en bolig, som gør det nemt for køberne at orientere sig om det lille, men vigtige mærke.

Beregn selv hvad din bolig er værd

Kilde: Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit har beregnet tallene fra Boligsiden.dk

Tilmeld dig danboligs nyhedsbrev her og Nordea Kredits nyhedsbrev her.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.